Haminan talousalueen uutislehti

Hamina pullollaan kulttuuria

Hamina Tattoo on ollut Haminan kesän suuri kohokohta parillisina vuosina. Tattoo-vieraitten määräksi on arvioitu joskus 150 000 henkeä, joskus enemmän.

Hamina Tattoo on ollut Haminan kesän suuri kohokohta parillisina vuosina. Tattoo-vieraitten määräksi on arvioitu joskus 150 000 henkeä, joskus enemmän.

Kun Tattoon järjestäminen siirtyi korona-pandemian takia vuodella, Haminan kesän tapahtumakirjosta löytyy useita houkuttelevia kohteita. Kohokohdaksi on noussut ehkä yllättäen muotitaiteilija Jukka Rintalan Raatihuoneen tiloihin pystyttämä näyttely ”Unelmien tanssiaiset”. Näyttelyn kävijämäärä on ylittänyt kaikki odotukset, parhaina päivinä kävijöitä on ollut yli 500. Näyttely päättyy 15.8.

Haminan kesä elää muutenkin kulttuurillaan. Ruutikellarissa on vielä sunnuntaihin saakka esillä taiteilija Emma Ivanen näyttely ”Unelmat”. Haminan kirjastogallerian on vallannut nuori taiteilijakolmikko Sanni Korjus, Karoliina Parkko ja Maria Korpela, joiden näyttelyyn ”Nuorta voimaa” voi tutustua 8.8. saakka.

Haminan kaupunginmuseon näyttely ”Elämää ja kuolemaa Haminassa kivikaudelta Kadettikouluun” on vasta avattu. Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskuksessa Wanhassa Veteraanissa on esillä 29.11. saakka näyttely ”Suojeluskunta ja Lotta Svärd”.

Kulttuurin janoa voi sammuttaa myös vierailemalla vaikkapa Haminan kirjastossa, jossa on pysyvänä näyttelynä esillä sadoista töistä koostuva Oiva Toikan lasilintunäyttely.

Viime viikkoina Haminassa on liikkunut runsaasti turisteja. Yksi kiihoke heille on ollut Haminan suurlippu. 100 metrin korkeudessa liehuva maailman suurin Suomen lippu on kiistatta yksi Haminan kesän vetovoimatekijöistä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide