Rui Zhang viimeistelee sushipöytää lounasvieraita varten. – Meillä on noin 30 erilaista sushia, jotka vaihtelevat päivittäin, sanoo Rui Zhang.

Ravintola Panda Sushi avasi viime viikolla ovensa Haminassa Fredrikinkadulla. Kiinalaisravintolan omistaa Rui Zhang, kiinalaisen keittiön ammattilainen.

– Olen työskennellyt keittiössä yli 30 vuotta. Suomeen muutimme 10 vuotta sitten. Ensin asuimme Lappeenrannassa, Haminassa olemme asuneet nyt seitsemän vuotta, kertoi Rui Zhang.

Ravintola Panda Sushi on laajentanut Rui Zhangin aikaisemman Ravintola Kiinan tilat moninkertaiseksi. Uusissa tiloissa on toiminut aikanaan mm. Kansallisosakepankin konttori. Katutasossa tilaa on yli 300 m2 ja lisätilaa on kellarissa 145 m2:n verran. Panda Sushi on 70-paikkainen ravintola.

Lounaspöydässä sushi-annokset ovat keskeisessä roolissa. Palvelusta vastaa ravintolan monitoimiosaaja Salvador Darias.

– Meillä on erityinen sushi-keittiö, jossa työskentelee sushimestari. Vanhan ravintolamme puolella sijaitseva toinen keittiömme keskittyy lämpimiin ruokiin, valistaa Rui Zhang.

– Jotta saisimme toimintamme ja kapasiteettimme kokonaan käyntiin, meidän on saatava lisää henkilökuntaa. Olemme arvioineet, että tarve on 4 – 5 työntekijää. Toistaiseksi Salva on ainoa ulkopuolinen työntekijämme.

Rui Zhangin rinnalla työskentelee vaimo Bian Ling An.

– Pyrimme siihen, että asiakas on tyytyväinen ruokailtuaan meillä. Hyvää ruokaa ja palvelua saanut asiakas tulee varmimmin meille uudelleen ja uudelleen, sanoo Bian Lin An.

Ravintola Panda Sushi tarjoaa lounasta arkisin klo 11 – 18, viikonloppuina klo 12 – 18. Iltaisin ravintola on auki maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin klo 21:een saakka, perjantaisin ja lauantaisin klo 22:een.

  • Slider image
  • Slider image

Sushikokki Bakajilla on apunaan laite, joka annostelee kypsän riisin valmiiksi annospaloihin.

Panda Sushin yrittäjäpariskunta Rui Zhang ja Bian Ling An.

  • Slider image
  • Slider image