Haminan talousalueen uutislehti

Asfaltointi ruuhkautti vanhan Helsingintien

Valtatien 7:n eli E18-tien uudelleenpäällystystyö Kotkan Leikarin ja Haminan Summan välillä toteutetaan sulkemalla tieosuus liikenteeltä suunta kerrallaan. Työt alkoivat Kotkan päästä maanantaina, jolloin suljettiin kyseinen väli idän suuntaan. Liikenne ohjattiin Helsingintien kautta, eli maantielle 170.

Aivan ongelmitta työ ei käynnistynyt, sillä valtatien Leikari – Hamina -suunnan sulkeminen aiheutti kilometrien jonot maantie 170:lle eli vanhalle Helsingintielle. Valtatien liikenne suljettiin klo 12 maanantaina. Summassa 170 tie oli kuitenkin siltaremontin vuoksi valo-ohjauksessa ja vain puolikas siltaa oli vuorollaan käytössä. Tilanne helpottui vasta klo 14, kun siltatyömaalle saatiin kaksi miestä ohjaamaan liikennettä.

Kokonaisuudessaan päällystystyön arvioidaan kestävän vain neljä vuorokautta. Idän suunta oli suljettuna maanantaista klo 12 alkaen tiistaihin klo 18 asti.

Lännen suunta on suljettuna ensimmäisen kerran maanantaista 27.7. klo 17 alkaen tiistaihin 28.7. klo 06 asti ja uudelleen tiistaista 28.7. klo 18 alkaen keskiviikkoon 29.7. klo 20 asti.

Tavanomainen tapa on tehdä päällystystyö moottoritiellä kaista kerrallaan, jolloin liikenne kulkee yhtä kaistaa pitkin.

Koko ajorata sulkemalla voidaan moottoritien molemmat ajokaistat päällystää samalla kertaa, jolloin töiden kokonaiskesto lyhenee merkittävästi ja vaikutus liikenteeseen on lyhytaikaisempi.

PEAB Asfalt Oy tekee työn yhtäjaksoisesti vuorotyönä. Järjestelyllä pystytään yhdistämään maksimaalinen työn laatu, minimaalinen tienkäyttäjän kokema haitta ja turvallinen toteutus, kun työmaan ulkopuolista liikennettä ei lasketa työalueelle.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide