Haminan talousalueen uutislehti

Asumassa Haminassa: Vaunuillen leikkitreffejä ja luontopolkuja

Siljan on hyvä nukkua päiväunia oman pihan rauhassa, tuumii Juulia vaunuja työnnellessä.

Salmenkylään alkuvuodesta muuttaneet Juulia Kauppila, Toni Yläkäs ja vuoden ikäinen Silja nauttivat oman pihan rauhasta. Juulia on lähtöisin Ruotsinkylästä ja asunut koko ikänsä Haminassa. Toni on syntyjään Säkäjärveltä. Juulia sai kuitenkin houkuteltua Virojoella asuneen Tonin haminalaiseksi.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne? Mikä on saanut pysymään/muuttamaan Haminaan?

– Kun en lähtenyt muualle opiskelemaan ja työt on aina olleet täällä lähellä, niin ei ole tullut syytä lähteä. Joskus kyllä mietin muualle muuttamista, mutta täällä olen kuitenkin pysynyt. Toisaalta en voisikaan kuvitella asuvani sellaisessa paikassa, jossa meri ei olisi lähellä, Juulia pohtii.

– Ei Toniakaan saisi minnekään muualle muuttamaan. Hyvä, että sai edes Virojoelta tänne. Vaikka Hamina on pieni paikka, on niin täällä kuitenkin enemmän  kaikkea kuin siellä, Juulia nauraa.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa? Mikä on hyvää?

– Ne samat kuin varmaan kaikilla eli luonto, meri ja rauhallisuus. Varsinkin nyt on ihanaa, kun omasta pihasta pääsee suoraan poluille ja pururadalle, Juulia kertoo.

– Ei niitä rakennuksia ja muita edes huomaa, kun ne ovat aina olleet osa arkipäivää. Esimerkiksi onhan Raatihuone hieno mutta ei sitä samalla tavalla ajattele, kuin vaikka joku matkailija.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa?

– Tapahtumia on aika paljon, niin se on kyl kiva. Kehitettävää ei tuu kauheesti mieleen muuta kuin että kahvilat voisi olla pidempään auki. Tuntuu, että kaikki menee viideltä kiinni.

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Ei ehkä mitenkään. Jos jotain erilaista haluaa niin sen voi hakea muualta.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?

– Haminan varhaiskasvatuksella ja seurakunnalla on älyttömästi kaikkea lapsiperheille ja pienille lapsille. Se on tosi kiva, että on tekemistä pienten lasten kanssa. Esimerkiksi ulkona on kaikkia jumppia ja leikkitreffit on tosi kivoja.

 

Asumassa Haminassa -juttusarjan tarkoituksena on selvittää, mikä tekee kohtaamisten Haminasta unelmien kotikaupungin. Haluaisitko sinä kertoa, kuinka sinusta tuli haminalainen? Voit ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia Haminan viestintäkoordinaattorille riikka.koskimies(at)hamina.fi tai ottamalla yhteyttä Reimarin toimitukseen puh. 0440 753 137 tai sähköpostilla: jorma.haapamaki(at)reimari.fi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös