Haminan talousalueen uutislehti

Kun lasi ja tekstiili täydentävät toisiaan, syntyy hyvä kattaus

Kahden eri alan luovan suunnittelijan ajatukset ovat napsahtaneet yksiin niin hyvin, että heti on syntynyt uusia tuotteita yhteistyössä.

Suunnittelija, muotitaiteilija Jukka Rintalan ja lasitaiteilija Anne Takasen yhteistyössä toteuttama Fantasia-kattausnäyttely Sevenonin lasistudiossa on ollut yleisömenestys. Rintalan suunnittelemien sisustus- ja kattaustuotteiden väripaletti ja ilme luontuu vaivatta Takasen lasiesineiden yhteyteen.

– Kun vasta reilu kuukausi sitten ensimmäistä kertaa tapasimme ja keskustelimme, puhuimme viivasta ja muodosta samalla tavalla, toteaa Anne.

– Yhteistyö on mutkatonta ja luontevaa, kun on samanlainen peruskäsitys siitä, miten muotokieli toimii.

Yhteisnäyttely on jo poikinut kiinnostavia yhteistyökuvioita, joilla saattaa olla merkitystä pidemmäksikin aikaa. Esillä on mm. Sevenonin sarja kristallilaseja, joihin on kaiverrettu Rintalan mallistosta tutut aiheet.

– Iceflower- ja Dolce Vita -lasit esitellään osastollamme syksyn Habitare-messuilla, ja ne tulevat myyntiin myös omaan myymäläämme, Jukka Rintala kertoo.

Rintalan graafinen pöytäkangaskuosi oli inspiraationa myös lasilautasille, joille lopullisen muodon loi Anniina Takanen, joka kehittää omaa tyyliä ja näkemystään äiti Annen rinnalla.

– Meille on tärkeää, että Jukka Rintala -tuotteet tehdään Suomessa, ja saadaan suomalaisille töitä, painottaa Rintalan työpari visualisti Matti Vaskelainen. Kotimaisuuden suosimisen lisäksi tuotannon pitämisessä lähellä on myös käytännöllistä hyötyä.

– Kotimaisten toimittajien kanssa yhteydenpito on mutkattomampaa, ja yksilöllisten tuotteiden ja pienien sarjojen teko helpompaa.

Fantasia-näyttely kestää Sevenonissa elokuun loppuun, mutta Haminaan Rintalan tuotteet ovat tulleet jäädäkseen:

– Meillä on jatkossakin myynnissä Jukan suunnittelemia kattaustekstiilejä ja jonkin verran myös valmisvaatteita, Anne Takanen lupaa.

6 000 vieraan raja rikkoutui

Haminalaiset ja matkailijat ovat löytäneet muotitaiteilija Jukka Rintalan Unelmien tanssiaiset, joka on esillä Haminan Raatihuoneen klassillisissa tiloissa. Perjantaihin mennessä näyttelyyn oli tutustunut jo yli 6 000 vierasta.

Taitelija Rintala ei ole yllättynyt yleisön kiinnostuksesta, vaikka parhaina päivinä vieraita on näyttelyssä ollut jopa 500.

– Näyttelyni ovat olleet hyvin suosittuja muuallakin. Helsingissä Didrichsenin taidemuseossa pidetty näyttely keräsi huomattavasti enemmän vieraita, samoin Rovaniemen taidemuseon näyttely. Savonlinnan järjestetty näyttely Muodin puutarha sai myös suuren suosion, kertoi taiteilija Rintala.

Unelmien tanssiaiset -näyttelyyn voi tutustua Raatihuoneella vielä 15. elokuuta saakka.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide