Syyskuussa Siiri Honkonen nähdään Kotkan kaupunginteatterin näytelmässä Lasse-Maijan etsivätoimisto. Näytelmän ensi-ilta on 1. syyskuuta.

Sosiaalinen media on kapistus, jonka kautta tieto liikkuu alta aikayksikön vaikka maailman ääriin. Sosiaalisen median eli somen käyttäjäkaarti lisääntyy koko ajan, mutta painopiste lienee ainakin vielä nuorissa.

Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä vaaliva Kehittyvä Hamina ry eli KeHa on mukana myös somen pelikentillä. Heinäkuussa vahvemmin kuin aikaisemmin, kun yhdistys pestasi kuukaudeksi kesäsomettajakseen 19-vuotiaan Siiri Honkosen.

– Toimeksiantoni mukaan olen kierrellyt haminalaisissa yrityksissä tutustuen niiden palveluihin ja itse yrittäjiin. Minulle tuntemattomia palveluita on tosi paljon, se oli heinäkuun pestini suurin yllätys, kertoi Siiri.

Siiri on kirjoittanut vaikutelmistaan Kehittyvän Haminan facebook-sivuille sekä instagramiin. Kun Haminassa on noin 600 yritystä, kuukauden kestänyt pesti jää pahasti kesken.

– Haminassa on runsaasti eri alojen yrityksiä. Ehkä suurimman vaikutuksen minuun teki vierailu Kahvila-olohuone Jaspiksessa. Olin kuvitellut, että paikka olisi vain nuorten 14–18-vuotiaiden hengailupaikka, mutta Jaspis tarjoaa paljon monipuolisia aktiviteettejä myös aikuisille. Ja puitteethan ovat tosi hienot!

– Paljon kuukauden aikana näin, mutta piinallisen paljon jäi näkemättä!

Siiri piipahti ensimmäistä kertaa myös Reimarin toimituksessa. Reimarin lukija hän on ollut siitä lähtien, kun lukemaan oppi.

– Vaikka some jyllääkin, lehdellä on tulevaisuudessakin vankka sijansa suomalaisilla kodeissa. Kun some tarjoaa nopeaa, joskus pintapuolistakin tietoa, painetussa lehdessä mennään syvemmälle ja lehden pariin on aina helppo palata uudelleen.

Siiri on viime kevään ylioppilas, jonka tulevaisuuden haaveet näkyvät vielä utuisina.

– Opiskelupaikkaa en ole vielä hakenut mistään, koska en ole varma alasta, jolle pyrkisin. Tulevaisuuteni on avoin. Konkreettista tekemistä rakastan, se kiinnostaa.

– Syksyllä olen mukana Kotkan nuorisoteatterin Lasse-Maijan etsivätoimisto -näytelmässä. Teatteriharrastus on ollut matkassani Haminan nuorisoteatterin kautta jo vuosia.