Haminan talousalueen uutislehti

Tattoo-huuma siirtyi vuodella

Hamina Tattoon 30-vuotisjuhlat peruuntuivat tältä kesältä. Ilman koronapandemiaa Hamina olisi elänyt Tattoon huumaa koko viime viikon ajan.

Hamina Tattoon 30-vuotisjuhlat peruuntuivat tältä kesältä. Ilman koronapandemiaa Hamina olisi elänyt Tattoon huumaa koko viime viikon ajan. Kansainvälisyys olisi hellinyt koko kaupunkia ja vieraat olisivat päässeet nauttimaan maailman kenties parhaasta sotilasmusiikkitapahtumasta.

Katseet on Haminassa kohotettu jo ensi vuoteen, sillä tämän kesän peruuntunut tapahtuma järjestetään ensi elokuussa nyt peruuntuneiden suunnitelmien pohjalta. Eikä tässä kaikki: Hamina Tattoo järjestetään myös kesällä 2022, ja Tattoo-toimikunnassa on kaavailtu tapahtumasta jokakesäistä.

Kuluneen viikon merkittävin Tattoo-tapahtuma oli juhlakirjan julkaiseminen. Kirjan piti olla yksi osa nyt peruuntunutta tapahtumaa, mutta ehkä juuri senvuoksi juhlakirja onkin saanut poikkeuksellisen painavan merkityksen.

Juhlakirja tuo lukijoiden eteen lähes 200 kuvan voimalla Tattoon hetket vuosikymmenien takaa. Kuvista heijastuu musiikin tuottama riemu niin yleisölle kuin myös soittajille, maailman eliittiin kuuluville sotilasmuusikoille. Eikä juhlakirja vanhene.

Hamina Tattoolla on vankka asema maamme kesäfestivaalitarjonnassa. Vielä vankempi asema on kansainvälisten Tattoo-tapahtumien joukossa, sillä Haminan luomat Tattoo-puitteet ovat kaikilla mittareilla mitattuina aivan ainutlaatuiset.

Hamina Tattoon juhlakirja on valmiina odottamassa ensi kesän Tattoo-väkeä, niin yleisöä kuin kansainvälisiä muusikkovieraitakin.

Omat mausteensa Hamina Tattoon historiaan on antanut musiikkimies Juhani Leinonen, joka vastaanotti viime viikolla Pro Hamina -mitalin.

Hamina Tattoon ensimmäinen toiminnanjohtaja Leinonen julkaisi aiemmin keväällä omaelämäkerrallisen historian soittajan taipaleestaan. Yhdessä juhlakirjan kanssa teos antaa tarkan kuvauksen Hamina Tattoon syntyvaiheista nykyiseen maineeseen.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus