Haminan talousalueen uutislehti

Asumassa Haminassa: Mahdollisuudet ovat hyvät, kun ne vain löytää

Atte Lammi on avannut miesten vaateliikkeen Itäväylässä.

Atte Lammi on asunut koko ikänsä Haminassa, tarkalleen ottaen Etelä-Poitsilassa. Tänä keväänä Atte avasi Itäväylään miesten vaateliikkeen, jonka toimintaa hänellä on tarkoitus laajentaa lähiaikoina myös verkkokaupaksi. Toimelias mies toivoo, että haminalaiset puhaltaisivat yhteen hiileen ja tukisivat toinen toisiaan.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkisi? Mikä on saanut pysymään Haminassa?

– Hamina on kotikaupunkina loistava, juuri sopivasti hälinää ja historiaa. On täällä toki turvallistakin ja helppo liikkua, Atte pohtii.

– Autolla täältä pääsee myös kätevästi ilman liikennevaloja ja -ruuhkia minne vaan.

Mitä asioita erityisesti arvostat Haminassa? Mikä on hyvää?

– Vuosi sitten olisin vastannut, että täällä on siistimpää kuin muualla. Mutta nyt erityisen hyvä asia on se, että täältä on alkanut saada myös hyvää ruokaa, Atte toteaa.

– Lisäksi täällä on tosi hyvät ulkoilumahdollisuudet, kun vaan osaa mennä ja löytää ne.

Mitä haluaisit kehittää Haminassa?

– Miksi kaikki menee kahdeksan jälkeen kiinni tai hiljenee? Täällä on nyt hyviä paikkoja, joten kyllä ne pitäisi olla iltaisin auki. Myös kaupassa pitäisi mielestäni voida asioida myös yöllä. Nyt jos pääsee kymmeneltä töistä, niin joutuu ajamaan Amiraaliin ostoksille. Kaiken kaikkiaan olisi hyvä, että iltaisin olisi esimerkiksi joku kahvila auki, ettei baarit ja parkkipaikat olisi ainoita ajanviettopaikkoja.

– Toinen iso asia on virkistyspaikat, niitä lisää ja ylläpitoon panostettuna. Ei pidä ajatella aina turisteja, kun asioita kehitetään, omat asukaat ensin. Joskus meillä oli kiinanmuurikin, josta oli suora ja esteetön pääsy kauppaan, Atte toteaa.

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– En oikein tiedä muuta, kuin olemalla ylpeä ja reipas haminalainen. Kyllähän aika paljon voisin tehdä. Paikat on pidetty siistinä ja muittenkin roskia ja pulloja on kavereiden kanssa kerätty, on yritetty pitää katuja puhtaana ja vähän muutenkin silmiä auki.

Mitä muuta haluat sanoa Haminasta?

– Pikkukaupungissa pysytään piilossa isojen kaupunkien vaaroilta. Silti kokisin sen hyvänä, että jotakin näkyvyyttä virkavallalla olisi täällä, koska tilanne ei tästä parane ilman sitä. On tärkeää, että toisista pidetään huolta eikä vain kävellä ohi.

 

Asumassa Haminassa -juttusarjan tarkoituksena on selvittää, mikä tekee kohtaamisten Haminasta unelmien kotikaupungin. Haluaisitko sinä kertoa, kuinka sinusta tuli haminalainen? Voit ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia Haminan viestintäkoordinaattorille riikka.koskimies(at)hamina.fi tai ottamalla yhteyttä Reimarin toimitukseen puh. 0440 753 137 tai sähköpostilla: jorma.haapamaki(at)reimari.fi.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli