Haminan talousalueen uutislehti

Kaupunginvaltuusto jättää Raatihuoneen?

Koronapandemia on pakottanut Haminan johtoa harkitsemaan valtuuston kokousten siirtämistä pois Raatihuoneen ahtaista tiloista Vehkalahtisaliin.

Haminan kaupunki harkitsee kaupunginvaltuuston kokousten siirtämistä Raatihuoneelta väljempiin tiloihin Vehkalahtisaliin.

– Toistaiseksi koronatilanteen kehittymistä vielä tarkkaillaan. Raatihuoneen valtuustosalin maksimi-henkilömääräksi on nyt päätetty 20 henkilöä, kun pelkästään valtuutettujen määrä kokouksissa on 43 henkilöä. Seuraavan valtuuston kokoontumispaikkaa ei ole kuitenkaan vielä päätetty, sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Inkeroinen-Lalu.

Raatihuoneen valtuustosali on tällä hetkellä rajoituksinkin soveltuva kokouspaikka kaupungin esimerkiksi valiokuntien kokouksille. Samalla tavalla soveltuva kokouspaikka on kirjaston Kasper-sali.

– Isoille kokouksille ainoa kaupungin omista tiloista sopiva on Vehkalahtisali, jonne kaavailimme myös elokuun valtuustoseminaaria. Kun Kuntaliiton kouluttaja ilmoitti olevansa matkustuskiellossa ja samalla selvisi Vehkalahtisalin olevan kyseisenä päivänä muussa käytössä, oli seminaari lennossa muutettava pidettäväksi Google Meetissä, sanoo Inkeroinen-Lalu.

Seuraava kaupunginvaltuuston kokous pidetään maanantaina 31.8. Esityslistalla on mm. Haminan lähteminen mukaan Itäisen rantaradan hankesuunnitteluyhtiöön.

– Hyvin mahdollista on, että tämä valtuuston kokouskin pidetään sähköisenä. Meillä on keväältä hyvät kokemukset sähköisten kokousten sujumisesta. Seuraan hetken vielä koronatilanteen kehittymistä, ennen kuin päätän asian. Asioissa on aina monta puolta. Kumpi on esimerkiksi vuorovaikutuksen kannalta parempi – nähdä puhujan kasvot ruudulta kokonaan vai maskin takaa lähietäisyydeltä?

– Joka tapauksessa noudatamme kokouksissamme terveysviranomaisten ja Kymsoten suosituksia etäisyyksistä ja maskien käytöstä, eikä omasta ja muiden turvallisuudesta pidä tinkiä. Koronan leviämisen ehkäisyssä on meillä jokaisella vastuumme, sanoo Inkeroinen-Lalu.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli