Haminan talousalueen uutislehti

Paikallista rockia tuutin täydeltä

Evil Drive -muusikot vas. Antti Tani, rummut, Juha-Pekka Pusa, kitara, Viktoria Viren, laulu, Ville Viren Kitara ja Matti Sorsa, basso. (Kuva: Tino-Viljami Vanhala)

Aito haminalainen musiikki­pläjäys Local Rock Marathon valloittaa keskustan baarit jälleen perjantaina ja lauantaina. Mukana on yhteensä 20 paikallista bändiä eli kasvua siis jälleen edelliseen kertaan!

– Kaksi päivää, neljä baaria ja uutena esiintymispaikkana Wanha Työski. Ilmaistapahtuman aikataulut on suunniteltu siten, että soittoajat menevät limittäin, jolloin asiakkailla on mahdollisuus nähdä mahdollisimman monta bändiä illan aikana, sanoo tapahtuman promoottori Roope Kauhanen.

– Lisämausteena on tällä kertaa yhteistyö Social Burger Jointin kanssa, joka toimittaa rockmenuun pohjaten burgereita kaikkiin baareihin klo 22 saakka eli nälkäkään ei estä eikä keskeytä musiikin kuuntelua! Paikallinen yhteistyö siis korostuu entisestään näin Rock’n Food’n Friends teemalla, sanoo Kauhanen.

Jack Upissa musisoivat perjantaina klo 20.30 alkaen Def Dep’t Donkey, Roundtown Beats sekä Jenni & Gentlemen. Gebardissa musiikin kattavat klo 20 alkaen järjestyksessä 1st Round, Varjosielut, Raygun ja Pilkku. Hallinkulman musiikeista vastaavat klo 18.30 alkaen Acoustica, Cover Me Up ja White Tarzans.

Lauantaina mukaan liittyy myös Wanha Työski. Klo 19 Työskillä starttaa Rock Criminals ja siitä jatkavat Grave With a View, Kaunis Kuolematon ja lopuksi Haminassa vihdoinkin debytoiva Evil Drive.

Gebardin estradille nousee ensimmäisenä klo 20 Asteroidi4266, senjälkeen Trial By Fire ja King Coyote.

Hallinkulman lauantai-ilot aloittaa klo 18 Old Wood’n Joe’s ja päättää Hallway­men.

Haminalainen Evil Drive debytoi kotikaupungissaan!

Kaksi täyspitkää levyä, yhden EP:n ja yli puoli tusinaa musavideota tehnyt haminalaisbändi Evil Drive debytoi lauantai-iltana kotikentällään Haminassa. Bändi esiintyy Local Rock Marathon -tapahtumassa pääesiintyjänä Wanhan Työskin lavalla lauantaina

– Olisimme esiintyneet täällä aikaisemmin, mutta ravintolat ovat turhan ahtaita ja Bastion taas turhan suuri. Wanhan Työskin miljöö on passelin kokoinen ja loistomesta haminalaiselle musiikille, jossa ei heville soveltuvaa paikkaa ole aikaisemmin ollutkaan, kertoo 6-vuotiaan bändin keula Ville Viren vastaten tyytyväisenä Local Rockin keikkakutsuun.

Evil Drive kärsi kaikkien muusikoitten lailla koronapandemiasta:

– Yli 20 sovittua keikkaa peruuntui keväällä, keikkoja oli sovittuna ympäri Suomen ja mm. Ruotsiin, Viroon ja Venäjälle. Kolmannen levymme julkaiseminen siirtyi keskikesästä ensi tammikuulle.

– Levy julkastaan maailmanlaajuisesti saksalaisen Reaper Entertainment Europen kautta ja levyä jakelee suuri Universal Music, eli pohjat asioille on todella hyvin mallillaan sanoo rumpali Antti Tani.

Bändin muusikkokaarti on koronan aikana nuorentunut yhteensä 20 vuotta sitten edellisen Ragemaker (2018) levyn.

Rumpali Tani ja basisti Matti Sorsa ovat uusia jäseniä, soittokokemusta herroilla on jo yli 20 vuotta. Vanhoina jäseninä jatkavat Virenin ohella kitaristi Juha-Pekka Pusa sekä Villen vaimo, laulusolisti Viktoria Viren.

Ville Viren sanoo, että uuden rumpalin ja uuden basistin toimiva yhteistyö nosti oitis koko bändin musiikillisesti uudelle tasolle.

– Se vain toimi välittömästi, saimme soittoomme ja koko toimintaan uutta energiaa, basson ja rumpujen sektio on musiikissamme ihan keskiössä ja nyt se toimii tiukemmin kun koskaan aiemmin.

– Matti ja Antti toivat mukanaan juuri kaivatun taitotason ja koko bändi tuntee olevansa kuin perhe ilman minkäänlaista kitkaa ja soitto kulkee paremmin kuin ikinä, sanoo Viktoria Viren.

Evil Drive luonnehtii musiikkiaan melodiseksi metalliksi, jossa laulu on death­ metal -tyyliä.

– Meille tämä on vielä harrastus, mutta koskaan ei voi tietää minkä oven takana odottaa, jättiloikka eteenpäin, tai jotain muuta. Ainakin hommia on painettu kuuden vuoden aikana todella hurjaan tahtiin, nyt on hyvät yhtiöt takana.

– Bändillä on mm. soitinsopimukset Jackson USA guitarsin, EVH-vahvistimien, Shure-mikrofonin sekä Korte-rumpujen kanssa. Facebookissa tykkääjiä on jo yli 12 000 ja spotifyssä on suosituimmilla biiseillämme yli 150 000 kuuntelua, sanoo Ville.

– Näistä kassaamme kilahtaa kuitenkin vain murusia. Merkittävämmät tulot saamme keikoista sekä keikoilla paitojen ja levyjen myynneillä, viestittää kitaristi J-P Pusa.

Evil Drive jyrähtää käyntiin Wanhalla Työskillä lauantaina  puolenyön jälkeen kello 01.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli