Haminan talousalueen uutislehti

Uusi vetäjä Hamina-Asunnoille

Naiset Hamina-Asuntojen johdossa vas. Kati Kolari, Jaana Suikkanen ja Eija Nevalainen.

Haminan kaupungin omistamassa Hamina-Asunnot Oy:ssä on tehty vahdinvaihto. Yhtiötä sen perustamisesta 2003 asti johtanut Eija Nevalainen on siirtynyt eläkkeelle ja uutena toimitusjohtajana on aloittanut Kati Kolari.

Kaupungin omistamalla vuokrataloyhtiöllä on eri puolilla kaupunkia kaikkiaan 770 asuntoa, rivitaloja ja kerrostaloja.

Vastikään on alkanut Tervasaareen uuden kerrostalon rakentaminen. Vuoden kuluttua valmistuvaan taloon tulee 37 saunatonta asuntoa kooltaan 26,5 – 59,5 m2.

– Uuden rakennushankkeen alkaessa on sopiva aika vetäytyä syrjään. Edellisestä uudiskohteesta onkin jo yhdeksän vuotta, kertoi Nevalainen.

– Vuokra-asumisen suosio on noussut viime vuosina. Vuokra-asuminen on helppoa ja joustavaa tänä aikana, kun työpaikat muuttuvat hyvinkin tiuhaan.

Uuden vuokratalon rakentaminen puhutti viime syksynä kaupunginvaltuustoakin, kun talon lainoitukselle haettiin takauspäätöstä. Nevalainen sanoi, että uudishankkeelle oli selkeät perusteet.

– Viime vuonna asuntojemme täyttöaste oli 92,1 %, tänä vuonna se on jopa 94,7 %. Pienillä keskustan lähellä sijaitsevilla asunnoilla on kysyntää.

Uusi toimitusjohtaja Kati Kolari on kiinteistöpuolen ammattilainen toimittuaan 18 vuotta seudullisen kehittämisyhtiö Cursorin kiinteistöpäällikkönä.

– Cursorissa operoimme yritysvuokralaisten kanssa, nyt vuokralaisia ovat yksityishenkilöt. Samat lainalaisuudet toimivat tässäkin, mietti Kolari, joka on syntyperäinen haminalainen.

– Takana on opiskelujen jälkeen työpaikkakierrokset Kouvolassa ja Kotkassa ja Haminassa olen asunut taas jo useita vuosia.

Kolari luonnehtii Hamina-asuntoja hyvinhoidetuksi yritykseksi.

– Asuntojen täyttöaste on hyvä ja uuden rakennushankkeen myötä pääsen nopeasti sisälle yritykseen. Tarkoitukseni on osallistua tässä tehtävässä kiinteästi myös kaupungin kehittämiseen, arvioi Kolari.

– Haikein mielin yhtiön hallitus luopui yhtiötä hyvin hoitaneesta ja Hamina-Asunnoille omistautuneesta toimitusjohtaja Eijasta, sanoi Hamina-Asuntojen hallituksen puheenjohtaja Jaana Suikkanen.

– Iloinen ja luottavainen olen uudesta toimitusjohtaja Katista, joka valikoitui tehtävään monien hyvien hakijoiden joukosta. Luotan täydellisesti hänen kykyynsä johtaa yhtiötämme ja kehittää vuokra-asumista ja sen uusia tuulia tulevaisuudessa seudullamme.

– Tervasaaren vuokrakerrostalon rakennuttaminen ja asukkaiden valitseminen on uuden tj:n ensimmäinen haasteellinen työtehtävä, arvioi Suikkanen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli