Bastionin pääesiintyjä on Litku Klemetti. (Kuva: Sami Sanpakkila)

Ankkalampi on ensimmäisen kerran Valojen Yön näyttämönä. Esitykset aloittaa MPK Kaakkois-Suomen soittokunta klo 18.30. Haminan Nuorkauppakamari palkitsee klo 19.30 Ankkalammen rannalla vuoden Positiivisimman haminalaisen.

Palkitsemista juhlistaa  Taiteilija Tomi Pekkolan säveltämä Haminan kaupungin strategia saa kantaesityksensä Valojen yössä. Sen esittävät Haminan Naislaulajat, Hamina Kvartetti ja Strategia Band Ankkalammella.

Belenos Groupin tuliesitys nähdään Ankkalammella klo 20.45, 21.15 ja 21.45.

Haminan Tähtikatu Raatihuoneenkatu avataan klo 16, jolloin myös julkistetaan Tähtikadun ensimmäiset tähdet.

Vepan lavalla Haminan torilla on toimintaa koko illan. Haminan bändikoulun jazzryhmä aloittaa klo 17.15 ja klo 18 siirrytään runouden pariin.

Tanssikoulu Vikmanin vauhdikkaat nuoret tanssitaiturit lasketaan irti klo 19.10 ja Haminan rockylpeys Rock Criminals klo 20.30. Illan päättää melodista metallimusiikkia soittava Fallen Beyond.

Hamina Bastionin areenalle saapuvat alkuillasta lasten suosikit Klovni Dodo klo 17.15 ja lastenmusiikkiorkesteri Orffit klo 18.15. Nuorta voimaa edustaa klo 19.30 haminalainen Trial By Fire, jonka uusi musiikkivideo julkaistaan sopivasti.

Bastionin pääesiintyjä on Litku Klemetti. Ilotulitus klo 22 päättää Valojen yön virallisen osuuden.

– Flunssaoireisia kehotetaan jäämään kotiin. Lieväoireisenakaan ei kannata osallistua tapahtumaan, vinkkaa Haminan kaupungin tapahtumatuottaja Ilkka Muurman.

Yleisöä päästetään tapahtuma-alueille vain sen verran, että riittävät turvavälit pystytään säilyttämään. Tapahtuma-alueilla on käsidesipisteet.

Belenos Group of Arts’in tulishow Ankkalammella

Leena Elonen

Belenos Group of Arts tunnetaan näyttävistä tuli- ja valoesityksiä, joihin yhdistyvät katseen vangitsevat ryhmäkoreografiat, näyttävät asukokonaisuudet sekä tunteikas musiikki.

– Belenos Group of Arts’in riveissä on kahdeksan esiintyjää, joiden intohimona ovat flow-taiteet. Ryhmän päälaji on vannetanssi. Muita omaleimaisia välineitä ovat muun muassa valovarjot, jotka ryhmä toi ensimmäisenä yleisön nähtäväksi Suomessa, kertoo ryhmän 2012 perustanut helsinkiläinen Merilei Mandelin kertoo, joka itse on esiintynyt vuoden 2008 alusta.

Haminan Valojen yössä nähdään näyttävä tulishow, jossa esitetään myös uunituoreita koreografioita. Esityksessä nähdään myös tulivanteita ja viuhkoja.

Belenos Group of Arts’in kotistudiona toimii Belenos Studio, jossa hiotaan koreografioita.  Studio on perustettu neljä vuotta sitten ja se on myös Suomen ensimmäinen flow-taiteisiin keskittyvä tanssistudio.

Merilei Mandelin kertoo, että he myös suunnittelevat ja tekevät näyttävät esiintymisasunsa itse.

– Meillä on riveissä vaatetusalan ammattilaisia. Olen itsekin vaatetusompelija, hän kertoo.

Upeat esitykset nähdään Ankkalammella perjantaina kello 20.45, 21.15 ja 21.45.

  • Slider image
  • Slider image

Merilei Mandelin kertoo, että ryhmän intohimona ovat flow-taiteet.

Ryhmä tunnetaan näyttävistä esityksistä.

  • Slider image
  • Slider image