Haminan talousalueen uutislehti

Hamina ei peesaile

Viime perjantain Valojen yö -tapahtuma kirkasti synkän syksyn ja oli jälleen vahva osoitus Haminan osaamisesta kulttuuritapahtumien järjestäjänä.

Viime perjantain Valojen yö -tapahtuma kirkasti synkän syksyn ja oli jälleen vahva osoitus Haminan osaamisesta kulttuuritapahtumien järjestäjänä. Edes koronapandemia ei tuonut merkittäviä rajoituksia jo yli 20 vuotta järjestettyyn tapahtumaan.

Hamina Tattoon myötä Haminan tapahtumatarjonnan iso sykli toteutuu perinteisesti kahden vuoden välein. Tattoon siirryttyä ensi vuoteen Haminassa ei jääty tuleen makaamaan, vaan esiin kaivettiin uudet ideat.

Valojen yön laajasta tarjonnasta kukin saattoi poimia itselleen mielenkiintoisimmat tapahtumat, joita riitti torin Vepan lavalta Hamina Bastioniin ja Haminan museoihin.

Kun suursuosion aikaisempina vuosina saanut Pormestarinpuisto jäi nyt pois, uutena estradina esittäytyi Ankkalampi, jonka Haminan varttuneempi väki muistaa myös kesäteatterin esityspaikkana.

Uuden vireen Valojen yöhön toi Haminan Tähtikadun avaaminen. Viisi nimettyä Haminan merkkihenkilöä sai omat tähtensä, joiden kautta kaupungin monipolvinen historia avautuu myös nuoremmille. Viisi valittua ”tähteä” on alku uusille tähdille, jotka saattavat olla historian henkilöitä tai nykypäivän vaikuttajia.

Tähtikatu on jälleen yksi aihealue, jossa haminalaiset pääsevät kohentamaan identiteettiään. Tähtensä nyt saaneet ovat epäilemättä monelle varsin outoja, mutta tämä on yksi tapa tutustuttaa kansalaisia oman kaupunkinsa historiaan ja merkkihenkilöihinsä.

Hamina on siirtänyt tavoitteensa jo ensi vuoteen, jonka huipentaa tästä vuodesta siirtynyt Hamina Tattoo oheisohjelmineen. Lisää on luvassa vuonna 2022, jolloin edessä on jälleen uusi Tattoo-vuosi.

Hamina on uusinut vuoden aikana tapahtumatuotannon organisaatiotaan. Lisäresurssit ovat samalla myös monipuolistaneet tarjontaa, josta osaavat nauttia myös naapurikuntien asukkaat.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus