Haminan talousalueen uutislehti

Se ei ole vääryyttä

On vuosi 2020 ja silti jokaisella ei ole mahdollisuutta olla juuri sellainen, kun oikeasti on.

On vuosi 2020 ja silti jokaisella ei ole mahdollisuutta olla juuri sellainen, kun oikeasti on. Syynä tähän on suvaitsemattomien ihmisten asenteet, ja siitä johtuva pelko miten esimerkiksi lähipiirissä olevat ihmiset reagoivat siihen, millainen joku oikeasti on.

Sen kuuluisi olla kaikkien mielestä normaali, täysin neutraali asia, että kuuluu seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön. Se ei ole saastaista, syntistä tai asia, jonka takia joku pitäisi polttaa roviolla. Sinä vain olet suvaitsematon, keskiajalle jumahtanut ignorantti. Miksi jokaiselle meistä suvaitsevaisuus ei ole itsestäänselvyys?

Homous ei ole luonnonoikku. Esimerkiksi japaninmakakiurosten täytyy paritteluaikana kilpailla muiden urosten lisäksi myös naaraiden kanssa. Myös monilla muilla eläin- ja hyönteislajeilla on tällaista “luonnonoikuttelua”, joka pienen googlettelun jälkeen kuulostaa erittäin luonnolliselta.

Mikään muukaan seksuaalinen suuntautuminen ei ole ”perinteisten arvojen vastaista”, vaan täysin normaalia. Ja vaikka kuinka olisi sitä mieltä, että tämä on vääryyttä, se ei oikeuta huutelemaan törkeyksiä kadulla vastaan käveleville ei-heteroille. Se on henkistä väkivaltaa.

Tästä pahin ilmenemä on, jos vanhempi haukkuu, syrjii tms. lastansa seksuaalisen suuntautumisen, tai sukupuolen takia. Vanhempien ei kuuluisi aiheuttaa lapsilleen henkisiä arpia, vaan rakastaa. On erittäin surullista lukea netistä nuorten kokemuksia, joissa vanhemmat ovat suurinpiirtein potkineet perheestä seksuaalisen suuntautumisen takia. Lapsesi toi kotiin poikaystävän, ei paloiteltua ruumista säkissä.

Kaikki kuuluisi hyväksyä myös sukupuolensa kanssa, oli se sitten sama kuin syntyessä tai ei. Kaikki vain eivät yksinkertaisesti sovi siihen muottiin, johon syntyivät. He eivät muuta sukupuoltaan, he korjaavat ulkomuotoaan. Hän ei ole mies naisen vaatteissa, hän on transnainen. Hän voi myös kokea olevansa jotain muuta kuin mies tai nainen.

Jos ei ole varma, ei ole soveliasta luokitella toista. Eikä varsinkaan käyttää kenestäkään t-sanaa, eli tr**sua, sillä se on loukkaavaa ja todella epäkorrektia. On myös hyvä huomioida, että transsukupuolisuus, ei ole seksuaalisuutta, vaan nimensä mukaan sukupuoleen liittyvää.

Jospa luotaisiin yhdessä ympäristö, jossa kenenkään ei tarvitsisi peitellä todellista itseään. Kokemus sukupuolesta tai seksuaalisuudesta ei ole muotivillitys tai asia joka päätettäisiin joka aamu herätessä. Ne ovat asioita, joista ei pääse päättämällä, eikä pakottamalla pois. Eikä ne todellakaan tartu.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide