Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Kotipizza-yrittäjille merkittävä huomionosoitus

Franny Award -gaalassa palkitut Haminan Kotipizzan yrittäjät Satu (vas.) ja Sini Peltola sekä Sanna Salopaasi.

Kotipizza-ketju on palkinnut Haminan franchisingyrittäjät Satu ja Sini Peltolan sekä Sanna Salopaasin vuoden yrittäjinä Suomen Franchising-yhdistyksen Franny Awards -tilaisuudessa. Yrittäjäkolmikko palkittiin liiketoimintansa kehittämisestä ja panostuksesta kuljetukseen.

Siskokset Satu ja Sini Peltola ovat olleet Kotipizza-yrittäjiä vuodesta 2010. He johtavat yhdessä Haminan Kotipizza-ravintolaa. Sanna Salopaasi liittyi mukaan liiketoimintaan vuonna 2019.

Haminan Kotipizza täytti kesällä 10 vuotta, yhden vuoden ikään varttui yrittäjien myös omistama Social Burger Joint.

– Arvostamme tavattomasti nyt saamaamme huomionosoitusta. Se kannustaa meitä tekemään entistä parempaan palveluun työtunteja laskematta, sanoi hymyilevä Satu Peltola.

– 10-vuotisjuhlat jäivät koronan paineessa pitämättä, mutta niidenkin aika tulee vielä!

Haminan Kotipizza -yrittäjille palkitseminen tuli valtakunnallisen Kotipizza Groupin esityksenä.

– Satu, Sini ja Sanna ovat intohimoisia yrittäjiä, joista Kotipizza voi olla ylpeä. He panostavat ravintolansa liiketoiminnan kehittämiseen pitkäjänteisesti ja toimivat esimerkkinä kaikille muille Kotipizza-yrittäjille. He ovat myös ymmärtäneet kuljetuksen merkityksen liiketoimintansa kasvattamisessa ja onnistuneet siinä upeasti, sanoi Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Kotipizza-ketju palkitsi Satu ja Sini Peltolan Vuoden Kotipizza-yrittäjinä viime vuonna. Ketju on palkinnut yrittäjäkaksikon aikaisemmin myös hyvästä myynnin kehityksestä.

Franny-palkinnon historia juontaa Yhdysvaltoihin, missä International Franchise Association (IFA) kehitti Franny-palkitsemiskäytännön. Elokuvamaailman Oscar-patsasta muistuttavan palkinto otetiin käyttöön 1980-luvulla.

Arvostettu Franny on jaettu vuosittain eri maissa menestyneille franchiseyrittäjille. Palkintoa on uudistettu vuosien varrella viimeksi vuodelle 2015.

Frannyn merkitystä lisää sen kansainvälinen tunnettuus. Yhdysvaltojen lisäksi palkintoja jaetaan vuosittain esimerkiksi monissa Euroopan maissa. Frannylla palkitsevat yrittäjiään myös maailmanlaajuisesti toimivat ja tunnetut ketjut.

Suomessa Frannyja on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Frannyt on jaettu Suomen Franchising-Yhdistyksen vuosittaisessa gaalajuhlassa, joka pidettiin supistettuna korona kevään vuoksi vasta nyt hotelli Clarionissa Helsingissä.

Suomen Franchising-Yhdistyksen jäsenketjut jakavat Frannyt menestyneille yrittäjilleen. Vuoden Franchsingyrittäjä valitaan myös Franny-palkittujen joukosta.

Franny-gaalassa eli nykyisin siis Franny Awardseissa valitaan myös Vuoden Franchisingketju. Palkinnon sai Siivous- ja kiinteistöhuoltoketju Laatutakuu.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös