Haminan talousalueen uutislehti

Värityskirja opastaa lapsia Haminan ympyröihin

Valojen yön lastentapahtumassa esiteltiin painotuore värityskirja Värikäs Hamina.

Kirjan on varhaiskasvatuksen opettajan Minka Taimiston idean pohjalta toteuttanut työryhmä, johon Taimiston ohella ovat kuuluneet kulttuurituottajat Ilkka Muurman ja Aino Satama sekä kirjan kuvittaja, taiteilija Inari Porkka.

Taimisto sai idean kirjaan osallistuessaan Haminan kaupungin järjestämään ”Sisäinen kehittäjä” -koulutukseen, jonka päämääränä oli tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Koulutuksessa pohdittiin mm. sitä, miten voitaisiin kehittää oman kotikunnan brändiä ja imagoa.

– Lähdin pohtimaan keinoja, joilla Haminan nähtävyyksiä ja kaupunkikuvaa tehdään tutuksi lapsille ja lapsiperheille. Siitä syntyi ajatus Hamina-aiheisesta värityskirjasta, kertoi Taimisto.

– Värittäminen on mukavaa puuhaa kaikenikäisille; se kehittää mm. hahmottamiskykyä sekä hienomotorisia taitoja, mutta myös rauhoittaa ja poistaa stressiä. Värityskirjan avulla kaupunkikuvaa tehdään tutuksi myös ulkopaikkakuntalaisille..

Aluksi Taimisto sai kumppanikseen kulttuurituottajat Aino Sataman ja Ilkka Muurmanin.

– Kun etsimme kirjalle kuvittajaa, luonnollinen valintamme oli silloin Haminan kuntataiteilijana toiminut Inari Porkka.

Värikäs Hamina värityskirja valmistui jo keväällä, mutta koronasta johtuen kirjan julkistaminen siirtyi syyskuulle.

– Kirjan kuvitus on selkeää sopien eri-ikäisille lapsille. Värityskohteet ovat pääosin helppoja mutta on sitten vaativiakin kohteita, avaa Taimisto.

Värikäs Hamina -värityskirja on myynnissä Haminan kirjastoissa, museoissa, Rinkelissä, Kino Haminassa ja Haminan kaupungin järjestämissä tapahtumissa.

– Hinta on 5 euroa. Kirjan kuvat ovat myös Haminan varhaiskasvatuksen vapaassa käytössä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli