Mikko Suur-Uski otti avosylin vastaan maistajaisiin tulleen Marjatta Suur-Uskin, suvun vanhimman, joka vakuutti, että mustakaura on hyvää.

Takatalo & Tompuri Bre­weryn Kaski Mustakaura on valittu Suomen Parhaat Oluet 2020 -kisassa parhaaksi tummaksi lageriksi. Tämän kunniaksi panimon ovet olivat auki viime lauantaina ja Mustakauraa oli myös tarjolla. Kyytipojaksi oli vielä pientä syötävää.

Yrityksen markkinoinnista vastaava Jani Vehka-aho ja keittiömestari Jussi Porkka kertoivat suunnitelmissa olevan, että ensi vuonna aletaan pitää blogia, jossa tuotaisiin esiin, mikä syötävä sopii mahdollisimman hyvin yhteen panimon oluiden kanssa.

– Kuten suklaatryffeli ja Kaski Kauraporter, Jussi Porkka vinkkasi.

Takatalo & Tompuri Bre­weryn kehitys on ollut huikea. Loppuvuodesta 2016 Virolahden Ravijärven panimolta lähtivät ensimmäiset olutpullot lähialueen kauppoihin ja ravintoloihin ja jo seuraavana vuonna Kaski Kylmäsavulager valittiin Suomen parhaaksi vaaleaksi lageriksi ja palkittiin 2019 Lontoossa kultamitalilla. Tuolloin myös nyt juhlistettu tumma lagerolut Kaski Mustakaura sai kultamitalin ja Kaski Neljä viljaa ja Kaski Helles toivat panimolle hopeamitalit.

Lisäksi panimolle on tullut lukuisia palkintoja kotimaan kisoista.

– Nyt panimolla valmistetaan kymmentä erilaista olutta ja lisäksi valmistetaan ravintoloille heidän omia oluita, jotka eivät kanna Kaski-nimeä. Tehdasta ajetaan täydellä kapasiteetilla, toimitusjohtaja Mikko Suur-Uski kertoi.

– Keväällä, kun ravintolat suljettiin ja tapahtumia peruttiin koronapandemian takia, ravintoloiden ostot pienenivät, mutta meillä vähittäismyynti on vetänyt hyvin. Se on hieno asia tällaisena aikana. On kuitenkin paljon panimoita, jotka tekevät olutta vain ravintoloille.

– Suomessa on 120 panimoa, mutta vain meidän panimossa oluet valmistetaan oman maan viljasta ja raikas vesi otetaan panimon nurkalla olevasta kaivosta. Vastaavia panimoita löytyy myös Tanskasta ja Ruotsista, Suur-Uski sanoi.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Mustakauraa maistellut Timo Teittinen kehui olutta hyväksi. Hän sanoo pitävänsä myös kylmäsavulagerista.

Panimopuodissa olutta vieraille myi Marjo Suur-Uski. Panimopuoti oli kesällä auki kahtena päivänä viikossa. Nyt kerran viikossa.

Olut kasvaa pellosta, kuuluu panimon slogan.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image