Haminan talousalueen uutislehti

Puisto puistona, uimapaikka uimapaikkana

Oolanninpuisto on Haminan kaupungin keskeisiä, tulevaisuuteen suuntaavia hankkeita. Puistorakentaminen on aina kymmenien vuosien hanke, eikä mikään puisto ole valmistuttuaan valmis.

Oolanninpuisto on Haminan kaupungin keskeisiä, tulevaisuuteen suuntaavia hankkeita. Puistorakentaminen on aina kymmenien vuosien hanke, eikä mikään puisto ole valmistuttuaan valmis. Tekemistä ja hienosäätöä riittää vuosiksi valmistumisen jälkeenkin.

Kaupunkilaisten suusta kuulee usein kysyviä kommentteja  siitä, onko puiston rakentaminen lopetettu? Puisto kuitenkin valmistuu vielä tänä vuonna eikä kuitenkaan valmistu. Varsinainen puisto muureineen, lampineen ja kukka- ja puisto­istutuksineen valmistuu, mutta koko komeuteensa Oolanninpuisto kasvaa vasta muutaman vuoden kuluessa.

Ensi vuodeksi Oolanninpuistolle ei olla varaamassa lainkaan määrärahoja, mutta seuraaville vuosille 2022 ja 2023 on jatkoa luvassa. Puisto saa uuden ulottuvuuden kesällä 2022 – 2023, kun lähisaaret Jänis ja Voihelli liitetään siihen kävelysillalla. Samalla saaria muokataan puistomaisemmiksi aluskasvillisuutta kunnioittaen ja yleisöä varten saariin tulee myös kävelyreittejä grillipaikkoineen.

Joku on odottanut Oolanninpuiston rantaan syntyvää uimapaikkaa. Turha odottaa, sillä läheinen Rampsinkarin uimapaikka saa riittää.

Jo alunalkaen tuntui kummalliselta päätös uimarannan rakentamisesta uuden puiston rantaan, sillä Oolanninpuiston alue on vanhaa sahan pohjaa. Uimarannan rakentaminen olisi edellyttänyt perusteellista rannan ruoppaamista, sillä sahan jääminä olleet kyllästysmyrkyt olisi pitänyt poistaa ruoppaamalla. Kallista lystiä, joka olisi saattanut saada pohjaan sedimentoituneet myrkyt liikkeelle.

Kaupungin ratkaisua uimarannan unohtamiseen helpotti myös rannan ruoppaamisen hintalappu, yli miljoona euroa.

Nyt ranta pysyy rantana, jossa voi juoksuttaa vaikka koiria. Kansalaisten uimapaikka se ei ole, sellainen löytyy muutaman sadan metrin päästä Rampsinkarilta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide