Haminan talousalueen uutislehti

Veneet täyttivät Tervasaaren kentän

Haminan Tervasaaren kenttä täyttyi viikonvaiheessa jälleen purjeveneistä. Veneiden keskitetty nostopäivä on jo perinteinen, mutta tulevat vuoden ovat vielä hämärän peitossa.

– Pursiseuralla on venekentästä tulevaksi talveksi vuokrasopimus. Nyt veneet on järjestetty kentälle tyylikkäästi ja myös turvallisesti. Jos selviämme tulevasta talvesta hyvin, alue voi säilyä venekenttänä jatkossakin, sanoo Haminan Pursiseuran kommodori Arto Saarinen.

Haminan kaupunki on etsinyt veneiden talvisäilytykselle muitakin alueita, mutta veneilijöitä vaihtoehdot eivät oikein kiinnosta.

Tarjolla on Neuvottomasta Mäkelänkankaan perille raivattu ja tasoitettu venekenttä. Veneiden talvisäilytystä huoltoineen tarjotaan myös Klamilan satamassa.

– Tervasaari on ilman muuta se paras vaihtoehto. Hamina on merikaupunki ja talvisäilytyksessäkin veneet kuuluvat Haminan merelliseen ilmeeseen, sanoi Saarinen.

Joensuun Suhmurassa asuvalle Pertti Hintikalle ja hänen purrelleen Tervasaari on tarjonnut satamapaikan jo kolmisenkymmentä vuotta.

– Hankin tämän Monrepos-veneeni 1980-luvulla, mutta 1992 hain sille kotisataman mereltä, kun Pyhäselän vedet kävivät ahtaiksi. Hamina on sijainniltaan oivallinen, tästä on helppo lähteä purjehduksille niin itään kuin länteenkin, sanoi Hintikka.

– Tämän kesän purjehdukset ovat jääneet vähiin ihan omaa laiskuutanikin. Olen valmis vaikka luopumaan purrestani, kun vastaan tulee ostaja tuohikontillinen täynnä setelirahaa.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli