Haminan talousalueen uutislehti

Uusi ravintola avaa Bastionissa

Teemu Suomalainen hioo keittiöveitsensä pelikuntoon, sillä uusi ravintola avaa torstaina 5.11.

Ravintolatoiminta palaa parin viikon kuluttua Hamina Bastionin holveihin. Teemu Suomalaisen yritys ravintola Vehka aloittaa Bastionissa torstaina 5.11.

Suomalainen on jo alalla meritoitunut yrittäjä. Hän on ollut jo useita vuosia mukana perheyrityksessä Tilausravintola Olkihatussa Virolahdella ja viime kesän Klamilassa toiminut Sataman bistro & bar kohautti raikkaalla palvelulla ja erinomaisella ruoalla.

– Bastion on haastava mutta toisaalta houkutteleva tila ravintolalle. Koronan kannalta parasta on ravintolatilan loosimaisuus, jolloin turvaväleistä on mahdollisuus pitää hyvin kiinni, arvioi Suomalainen.

Vehkaan tulee baari 30 hengelle ja ruokailupuoli 70:lle. Kesän ulkoterassi on mitoitettu 100 hengelle.

– Yksityistilaisuuksissa on mahdollista palvella suurempiakin joukkoja, lisää tilaa löytyy avaamalla väliovia.

Viimeiset viikot Suomalaiselta ja hänen tiimiltä menee uuden ravintolan sisustamisessa.

– Baari on rakennettava kokonaan uudelleen, mutta onneksi meillä on riittävästi timpuriosaamista. Rakenteellisiin muutoksiinhan tilassa ei ole mahdollisuuksia. Myös livemusiikille on luotava puitteet.

Haminan kaupunki kysyi Teemu Suomalaista Bastionin ravintolatiloihin hoitamaan tilausravintolatoimintaa yrittäjäpohjalta. Suomalaisella on Virolahden Tilausravintola Olkihatun yhteydessä myös catering-palvelu Olki Catering, joka palvelee koko Kymenlaaksossa.

– Haminasta tullutta ehdotusta pohtiessani ajattelin, että miksen sitten perustaisi kokonaan uutta ravintolaa Bastioniin. Myös Olkihatussa vetovastuu tulee minulle kokonaisuudessaan. Sensijaan Klamilan Sataman bistro & barissa olen jäämässä pieneen rooliin ensi kesänä.

Suomalainen on parhaillaan rekrytoimassa osaavaa henkilökuntaa Vehkaan. Hänen itsensä lisäksi tavoitteena on viiden henkilön työllistäminen.

– Eivätköhän tekijät löydy tuttavuuspohjalta ainakin saliin ja keittiöön. Pääsääntöisesti vanhoja duunikavereitani ja muita ystäviä.

Ravintola Vehka avaa torstaina 5.11. Aluksi ravintola on avoinna torstaista sunnuntaihin.

– Vuodenvaihteessa saatamme laajentaa myös lounaspuolelle. Ajan mittaan suunnitelmat tarkentuvat, sanoo Suomalainen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli