Haminan talousalueen uutislehti

Vanha rautatiesilta puretaan viikonloppuna

Metsänummentien (maantie 3712) rautatiesillan korkeus 4,1 metriä on estänyt tien käyttämistä raskaalta liikenteeltä.

Metsäkylästä Juurikorpeen johtava Metsänummentie suljetaan viikonlopuksi tien ylittävän vanhan rautatiesillan purkamisen ajaksi. Rautatiesilta sijaitsee Metsäkylässä ja silta ei ole ollut käytössä lähes 40 vuoteen. Purettava silta oli osa jo purettua Inkeroinen – Hamina -rautatietä, joka kulki Metsäkylän kautta.

– Sillan purkamisen syy on sillan mataluus, sillä aukon korkeus 4,1 metriä estää monenlaisten raskaitten ajoneuvojen liikenteen. Esimerkiksi rekkojen korkeus on nykyään 4,2 metriä, sanoo Haminan kaupungininsinööri Ari Lonka.

– Paikallisia asukkaita on eniten rieponut esimerkiksi metsäkoneiden ongelmat siirtymisissä.

Purkutyön tekee lahtelainen Gles Lahti Oy. Liikenne Metsänummentiellä suljetaan perjantaina 23.10. klo 10 ja urakka on valmis viimeistään maanantaina 26.10. klo 06.

– Purkutyö ajoitetaan Haminan kaupungin toivomuksesta viikonloppuun, jolloin Metsänummentien sulkemisesta on mahdollisimman vähän haittaa liikenteelle, sanoi Patrik Kankaanpää Gles Lahti Oy:stä.

– Silta puretaan piikkaamalla ja sitten pulveroimalle, jolloin saamme erotettua murskeesta raudoitukset. Teemme purkutyön niin nopeasti kuin mahdollista. Metsänummentie saatetaan avata liikenteelle jo sunnuntaina johonkin aikaan, arvioi Kankaanpää.

Rautatiesillan purkamiselle tulee hintaa noin 30 000 euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Ely-keskus ja Haminan kaupunki.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli