Vaalimaalle noussut Scandinavian Shopping Center hallitsee maisemaa massiivisuudellaan. Kiinteistössä on tilaa peräti 18 600 m2 eli noin kolmen jalkapallokentän verran.

Vaalimaan rajanylityspaikan vieressä avataan huomenna torstaina mittava ostoskeskus. Scandinavian Shopping Centerin ensimmäiset myymälät avaavat ovensa klo 9, kun avajaisiaan viettävät Rajamarket, Lidl ja Alko.

Uusi ostoskeskus palvelee Vironlahden asukkaita ja muita Vaalimaan alueella liikkuvia.

Scandinavian Shopping Centerissä on tilaa 18 600 neliömetriä eli kolmen jalkapallokentän verran. Suurin osa mittavan ostoskeskuksen liikepaikoista on jo varattu. Tontilla on pysäköintitilaa noin 400 autolle.

Vaalimaalla jo yli 20 vuotta toiminut Rajamarket avaa ostoskeskukseen yrityksen suurimman toimipisteensä.

– Rajamarketin valikoima laajenee merkittävästi mm. elintarvike- ja rautatuoteryhmissä. Valikoimissamme on reilut valikoimat suomalaisia ja kansainvälisiä tuotemerkkejä, Rajamarketin toimitusjohtaja Sergei Ananiev kertoo.

Vaalimaan suurimmassa ostoskeskuksessa ensimmäisenä avaavat ovensa Lidl, Alko ja Rajamarket. Lisäksi ostoskeskuksessa avautuu buffet-lounasravintola, joka tarjoilee kotiruokaa ja keittolounasta paikallisen henkilökunnan toimesta.

Vuoden 2020 loppuun mennessä kauppakeskukseen avautuu myös koko perheen seikkailu-leikkipuisto.

– Meillä on Vaalimaan myymälässä kattavasti tuttuja Lidl-tuotteita ja kilpailukykyinen hinta-laatusuhde. Lidlin kansainväliset teemaviikot tulevat myös Vaalimaalle, samoin käyttötavaroiden vaihtuva valikoima vaatteita ja kodin tarvikkeita, kertoo Lidlin aluepäällikkö Terhi Notkola.

Alkon myymälä siirtyy Virojoelta myös valmistuneisiin kauppakeskuksen tiloihin.

– Palvelemme jatkossa asiakkaitamme yhä paremmin, kun aukioloaikamme hieman laajenevat. Myymälä on auki ma-pe klo 11 -19  ja la 10-18. Panostamme tuotteiden selkeään esillepanoon ja vaivattomaan asiointiin. Sama tuttu myymälähenkilöstömme palvelee myös uudessa myymälässä, Alkon aluepäällikkö Pirjo Hirvonen kertoo.

Koronavirusepidemian vuoksi kauppakeskus muistuttaa asiakkaita turvallisesta asioinnista. Kauppaan ei pidä tulla sairaana, on huolehdittava turvaväleistä ja muistettava hyvä käsi- ja yskimishygienia. Lisäksi asiakkaiden on hyvä seurata ja noudattaa viranomaisten antamia maskisuosituksia.

Lidl palvelee asiakkaita avajaispäivänä klo 9–19, maanantaista perjantaihin klo 11–19, lauantaina ja sunnuntaina 10–18.

Rajamarket on avoinna avajaispäivänä klo 9–21 ja siitä eteenpäin maanantaista lauantaihin klo 8–21 sekä sunnuntaisin klo 9–20.

Noutopiste palvelee Virojoen asiakkaita

Virojoen Alkon myymälä siirtyy uuteen kauppakeskukseen Vaalimaalle muttei kuitenkaan siirry. Alkon palvelut jatkuvat laajoina Virojoella torstain jälkeenkin.

– Veikon Kone Virojoella palvelee 28.10. alkaen Alkon asiakkaita noutomyymälänä arkipäivinä klo 9-17, jolloin asiakas voi noutaa tilaamansa tuotteen aukioloaikojen puitteissa, kertoo Alko aluepäällikkö Pirjo Hirvonen.

Asiakas voi tehdä tilauksen kotoaan Alkon verkkokaupassa, valikoimissa on noin 10 000 eri tuotetta.

– Tilauksia voi tehdä yksittäin, jolloin käytetään tunnistautumisena joka kerta henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. Asiakas voi myös rekisteröityä asiakkaaksemme, jolloin tarvitsee tunnistautua vain rekisteröidyttäessä. Sen jälkeen vain kirjautuu verkkokauppaan omilla tunnuksilla ja tekee tilauksen.

– Maksun voi hoitaa käteisellä tai kortilla Veikon Koneessa tai kortilla etukäteen verkkopankissa, avaa Hirvonen järjestelmää.

Jos asiakkaalla ei ole verkkokauppamahdollisuutta, voi Veikon Koneen noutopiste tehdä tilauksen asiakkaan puolesta.

Aluepäällikkö Hirvonen arvioi, että toimitus tulee noin kahdessa arkipäivässä noutopisteeseen. Tilaukselle on toimitusmaksu 9 euroa noutopisteeseen ja jos asiakas tekee verkkokauppatilauksen Alkon Vaalimaan myymälään, toimitus on ilmainen.

  • Slider image

Alkon projektikoordinaattori Jari Vaarala kävi maanantaina opastamassa Veikon Koneen Virojoen myymälän väkeä Alko noutopisteen toimintoihin. Kuvassa vas. Vaarala sekä Kuntsin veljekset Jouni ja Jaakko.

  • Slider image