Haminan talousalueen uutislehti

Poliittista liikehdintää Haminan puoluekentässä

Jenna Laamanen ja Markku Korpela ovat uusia perussuomalaisia kevään kuntavaaleissa.

Haminan Perussuomalaisten vaaliteltalla kävi kuhinaa. Grillimakkara veti väkeä, mutta päällimmäisenä oli poliittinen viesti, jota tultiin torilta kuulemaan.

Torilla piipahti myös Raimo Strömberg, vuosikymmeniä Haminan poliittisessa elämässä Kokoomuksen riveissä vaikuttanut veteraani.

– Poliittisesti koen olevani koditon. Entisessä puolueessani on yhä vähemmän minun kanssani samanmielistä väkeä, sanoi Strömberg, joka antautui heti keskusteluun Haminan Perussuomalaisten kärkikaartiin kuuluvan Peter Muurmanin kanssa.

– Mielestäni Haminan hallinnosta pitää voida vähentää väkeä. Hallinto on paisunut suuremmaksi verrattuna muihin samankokoisiin kaupunkeihin, arvioi Strömberg.

Muurman panostaisi Haminan julkisten hankintojen keskittämiseen haminalaisyrityksiin, Haminasta puuttuu hänen mukaansa hankintaosaamista, mutta myös tahtoa.

– Eduskuntavaaleissa kannatuksemme Haminassa oli 20 %, mutta nyt pyrimme 25 %:n ääniosuuteen, arvioi Muurman.

Joukosta löytyi ainakin kaksi henkilöä, jotka olivat puolueensa jo valinneet. Jenna Laamanen, 19, on päättänyt lähteä ehdolle kuntavaaleihin Perussuomalaisten listalle. Saman päätöksen on tehnyt myös Markku Korpela, joka asettuu ehdolle Miehikkälässä.

– Haluan auttaa vanhuksia ja vammaisia sekä vaalia tasa-arvoa. Haminan terveysaseman tulevaisuuden pitäisi olla meidän kaikkien huolena, sanoi Laamanen.

Vuosikymmeniä Miehikkälän luottamuselimissä ollut Korpela vaihtoi alkusyksyllä leiriä Keskustasta Perussuomalaisiin.

– Perussuomalaisia on lähdössä Miehikkälän kuntavaaleihin ainakin neljä ehdokasta. Kaikkien yhteinen tavoite on Keskustan ylivallan murentaminen, sanoi Korpela.

Perussuomalaiset tavoittelee paalupaikkaa

Haminan torilla vieraillut Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, että puolue ei jakele kuntavaalikiertueellaan mitään vappusatasia eikä muitakaan katteettomia lupauksia.

– Me haluamme muuttaa tärkeysjärjestyksiä. Valtion ja kuntien tehtävä on puolustaa suomalaista hyvinvointia ja turvallisuutta, ei harrastaa punavihreää hörhöilyä eikä maailman parantamista, sanoi Halla-aho.

Halla-aho arvio Sanna Marinin hallituksen jatkon olevan vaarassa kevään kuntavaalien jälkeen:

– Apupuolue Keskustan taival hallituksessa päättyy puolueen kehnoon vaalitulokseen, se on myös Marinin hallituksen loppu, maalaili Halla-aho.

Suomalainen hyvinvointi ei synny Halla-ahon mukaan siitä, että yritykset ja kotitaloudet verotetaan hengiltä.

– Yrittämisen ja työnteon pitää olla Suomessa kannattavaa. Sitä se ei ole, jos yrittämisen kustannuksia nostetaan kiilusilmäisellä ilmastopolitiikalla, sanoi Halla-aho.

Haminan Perussuomalaiset on voimansa tunnossa puolisen vuotta ennen kuntavaaleja. Tavoitteena on nousta Haminan kaupunginvaltuuston suurimmaksi ryhmäksi.

– Näkymät ovat hyvät. Meillä on jo nyt yli 20 kuntavaaliehdokasta ja vaaleihin lähdemme vähintään 40 ehdokkaalla. Perussuomalaiset ei halua, että Haminan kaupunki vastaanottaa kiintiöpakolaisia eikä kuntapaikoilta tulevia turvapaikanhakijoita, sanoi Haminan Perussuomalaisten puheenjohtaja Antti Pakkanen sunnuntai-iltapäivän toritilaisuudessa.

– Kuntavaalikevät on monessa mielessä erittäin tärkeä ja merkityksellinen vaali paitsi meille perussuomalaisille, myös koko Haminalle. Käynnissä oleva soteuudistus, Kymsoten ja koronan tuomat haasteet. Meidän omien palveluiden turvaaminen on keskiössä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide