Haminan talousalueen uutislehti

Yli 50 vuotta viihdyttäjänä

Laulukeikoille Sirkka Peippo on valmis aina kun kutsu kuuluu!

Sirkka Peippo tunnetaan Haminan maisemissa ja vähän etäämmälläkin monipuolisena viihdyttäjänä. Sirkan ura alkoi Haminan Työskin lavalta 12-vuotiaana, kun hän voitti lasten iskelmälaulukilpailut.

– Jännitin valtavasti, mutta esitykseni Neiti Sievänen onnistui hienosti, kuvailee Sirkka tuntojaan nyt 58 vuoden jälkeen.

Artistin uralle hän antautui sitten 1960-luvun lopulla.

– Seuraava vuosikymmen taisi olla vauhdikkain. Kotkassa orkesterillamme oli keikat useita viikkoja perättäisinä päivinä esimerkiksi Fenniassa, Seiskassa ja Meritornissa. Iltapäivällä väännettiin päivätansseja ja illalla tanssitettiin sitten lisää.

Keikkaa kuitenkin riitti Helsinkiin ja Tampereellekin. Häitä Sirkka on laulanut kymmeniä ja kymmeniä.

– Teatteri on ollut toinen rakkauteni. Haminan Teatterissa rakkaimpia roolejani on ollut näytelmissä Lumikki, Jääkärin morsian, Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen sekä monologi Varvaran elämästä. Sitä vedimme 20 kertaa vuonna 2009. Vuosi sitten olin mukana Haminan Teatterin Votkaturisteissa.

– Jääkäripataljoonan Killan iltamat olivat vuosikausia suuri juttu Haminassa. Niissä karkeloissa esiinnyin useissa rooleissa.

Laulu on kuitenkin ollut Sirkalle aina se suurin juttu. Sirkka osallistui 1988 Tangomarkkinoille sijoittuen kuningatarkilpailussa kolmanneksi eli toiseksi perintöprinsessaksi, kun Kirsi Rissanen kruunattiin tangokuningattareksi. Vuonna 1998 tuli voitto Miehikkälän Pelimannipäiviltä tangon sävellys- ja sanoituskilpailussa. Voitto Tuli tangolla Kesällä kaikki on toisin, sävel oli Pertti Husun, sanat Pertti Araviidan.

Vuonna 2003 Sirkka sai seniorilaulajien SM-kultaa Tampere-talossa esityksellään Rakkauslaulu yössä. Esityksen takana olivat vahvat haminalaisvoimat: sävel Osmo Urpalainen ja sanat Juhani Hostikka. Menestys toi Sirkalle myös Egyptin palkintomatkan ja esiintymisen Bumtsi Bumissa.

– Arvokkaimmat ja rakkaimmat pokaalit ovat kuitenkin kolme lastani.

Sirkka Peipolla oli pari vuotta sitten tilaisuus järjestää taitelijajuhlakin, kun ura ylitti 50 vuoden merkkipaalun. Juhla siirtyi ja on pitämättä edelleenkin. Juhlimatta jää myös syntymäpäivät ensi lauantaina. Täyteen tulee 70 vuotta.

– Nämä kakut syödään ihan perhepiirissä. Lauluja kuitenkin tulee vielä, kunhan selviämme koronan pauloista, tuumii Sirkka.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide