Haminan talousalueen uutislehti

Tervasaari piti otteessaan

Haminan järjestämä ensimmäinen asukasilta Vehkalahtisalissa onnistui, mutta tilaisuutta hieman latisti itse asukkaiden puuttuminen.

Toki asukkaita oli mukana etäyhteyksin, sillä livestreemausta kaupungin videokanavalla seurasi parin tunnin aikana keskimäärin 40 henkilöä. Reilu 20 kansalaista vaivautui paikallekin.

Kehitysjohtaja Matti Filppu sanoi, että kaupungin tavoitteena on osallistaa asukkaat myös tällä tavalla kaupungin monipuoliseen kehittämiseen.

– Tervasaari tuli ensimmäisen asukasillan erityisteemaksi ainutlaatuisuutensa vuoksi. Monipuolinen kehityskohde on Haminassa ainoana meren rannalla, sanoi Filppu.

– Palautetta ja asukkaiden toiveita ja näkemyksiä kuunnellaan, kun niitä vain asukkailta tulee. Asukasillassa palautetta toiveineen tuli enemmänkin.

Asukastilaisuuden keskeinen teema oli Tervasaaren alueen kehittäminen. Alueelle vahvistettiin muutama vuosi sitten asemakaava.

Nyt rakenteilla on myös ensimmäinen asuintalo, jonka rakennuttaa kaupungin omistama Hamina-Asunnot Oy. Vuokrataloon tulee kaikkiaan 37 eri kokoista asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Kohdetta esitteli vastikään yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Kati Kolari.

– Tervasaarella on mahdollisuus laajaankin asuntotuotantoon, mutta ennen rakentamista täytyy löytyä myös kysyntää, sanoi Filppu.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen totesi, että toistaiseksi Hamina on välttynyt suurilta koronaryppäiltä.

– Luonnollinen väestönkehitys on meillä miinuksella. Pääkaupunkiseutu sekä muutama muu suuri kaupunkikeskus vetävät juuri nyt ja seutukaupungit menettävät, sanoi Muhonen.

Muhonen muistutti, että yhdessä rakentaen Haminasta tulee parempi ja viihtyisämpi!

– Väestönkasvun kääntyminen positiiviseksi on kuitenkin kiinni työpaikoista

Muutosjohtaja Simo Kaksonen arvioi, että etä- sekä joustotyöstä tulee Suomeen uusi normaali.

– Elämänsisällölle tulee yhä suurempi merkitys ja myös luontosuhde vahvistuu, kun asumisessa tulee ekologisuus vahvasti esiin, sanoi Kaksonen.

Vehkalahtisalin katsomon puolella istunut Mervi Vi­suri esitti, että näitä asukastilaisuuksia tulisi järjestää 3 – 4 kertaa vuodessa. Ehdotus sai virkakunnalta oitis vankan kannatuksen. Visurin mukaan Vehkalahtisalin tilaisuus toi asiallista palautetta kaupungin johdolle ja pääosin positiivista.

– Asukastilaisuudet tulisi myös teemoittaa ja asukkailla pitää olla mahdollisuus esittää kysymyksiä myös etäkäteen.

– Tervasaarihan tässä oli pääosassa. Se ilahdutti, että rakenteillaolevan uuden vuokratalon suunnittelussa on hienosti otettu huomioon myös tilojen muunneltavuus, sanoi Visuri.

Anssi Räsänen sanoi, että Haminaan tarvitaan työtä ja työpaikkoja, vain se tuo kaupunkiin virettä ja aktiivisuutta.

– Kaupungin painopistettä on liikaa painotettu viihtyvyydellä, mutta vasta työpaikkojen syntymisellä syntyy myös viihtyvyyttä, sanoi Räsänen.

Asukastilaisuuden valmistelussa vahvasti mukana ollut muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkari piti iltaa monipuolisesti onnistuneena. Samalla tiellä aiotaan jatkaa.

– Tervasaari on Haminalle niin upea kohde, joten uskon, että se tulee olemaan jatkossakin yksi keskeinen aihe asukasilloissa, arvioi Koski-Lukkari.

– Parasta asukasillassa oli monipuolisesti kumpuillut keskustelu. Siitä saattoi aistia, että Haminassa on juuri nyt oikeanlaista pöhinää.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli