Haminan talousalueen uutislehti

Joulu valtaa Haminan Raatihuoneentorin

Haminan Raatihuoneentori pukeutuu jouluiseen asuun jo marraskuun lopussa erilaisin valoin ja somistuksin. Raatihuoneentorilla avataan 1. adventtisunnuntaina 29.11. Joulun tähdet -joulutapahtuma, joka kestää 20.12. saakka.

Joulun tähdet -tapahtuma sytytetään sunnuntaina 29.11. klo 14. Tapahtuman avaa kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Avajaisissa vierailee Varusmiessoittokunnan 10-henkinen viihderyhmä. Joulu Pop -konsertissa on mukana myös jousisoittimia sekä kuusi laulusolistia. Sama viihderyhmä konsertoi illalla myös Maneesissa.

Samaan aikaan Joulun tähdet -tapahtuman kanssa avautuu Tanelinkulman juhlahuoneistossa taiteilija Jukka Rintalan jouluaiheinen näyttely Satupalatsi. Avajaisissa Rintalaa haastattelee toimittaja Marja Manninen.

Raatihuoneentori lähitaloineen avautuu Joulun tähdet -tapahtumaan juhlavalaistuna, josta vastaa AK Sound & Music Servicen Jari Vähämäki tiimeineen.

Äänimaisemaa rakentaa tapahtumatuottaja Tomi Pekkola Tshaikovskin Pähkinänsärkijä-baletin musiikin pohjalle.

Raatihuoneentorin uudet liikennejärjestelyt astuvat voimaan jo maanantaina 23.11.

Wanhan holviston joulu Bastionin ulkotiloissa

– Tänä vuonna Wanhan Holviston Joulu järjestetään 12.–13.12. Hamina Bastionin ulkopihalla, jonne rakennetaan myyntipaikat. Suuri osa myyjistä on samoja kuin aikaisemminkin, puitteet vain ovat erilaiset, kun myynti ei koronasyistä voi tapahtua Bastionin holvistoissa.

Sisätiloissa Bastionissa toimii kuitenkin vanhaan tapaan Pukin paja, jolle varataan neljä holvia, sekä tonttukoulu.

Joulun tähdet -tapahtuman myyntikojut ovat avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–16 sekä arkipäivinä klo 11–18.

Jukka Rintalan Satupalatsiin pääsee tutustumaan arkipäivinä klo 10–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–16. Maanantait paikka on suljettuna.

Liikenne uusiksi Raatihuoneentorilla

Joulun tähdet -tapahtuma tuo Raatihuoneentorin liikenteeseen muutoksia, jotka otetaan käyttöön jo ensi maanantaina 23.11.

Liikenne Fredrikinkadulta, Mannerheimintieltä, Rauhankadulta, Raatihuoneenkadulta ja Kirkkokadulta Raatihuoneentorille katkeaa. Maanantaista lähtien liikenne toimii vain Kadettikoulunkadulta Maariankadulle. Muutokset ovat voimassa 20.12. saakka.

– Liikenne Kadettikoulunkadulta Maariankadulle ja päinvastoin toimii kaksisuuntaisena. Maanantaina alkavat myös muut Joulun tähdet -tapahtumaan liittyvät muutostyöt, kun Raatihuoneentorille pystytetään kymmenkunta myyntikoppia, sanoo tiemestari Esa Kelkka.

– Liikenne Mannerheimintieltä itään Kadettikoulun suuntaan toimii Pikkuympyräkadun tai Isoympyräkadun kautta, samoin toiseen suuntaan. Vastaava järjestely on ollut toiminnassa mm. Tattoon yhteydessä.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli