Haminan talousalueen uutislehti

Korona on urheilukesän mörkö

Etelä-Kymenlaakson urheilu palaa ensi kaudella rytinällä jälleen maan korkeimmille sarjatasoille, kun sekä Haminan Palloilijat että KTP lunastivat nousun pääsarjaan.

Etelä-Kymenlaakson urheilu palaa ensi kaudella rytinällä jälleen maan korkeimmille sarjatasoille, kun sekä Haminan Palloilijat että KTP lunastivat nousun pääsarjaan. HP:n nousu Superpesikseen varmistui jo pari kuukautta sitten, mutta KTP varmisti nousunsa jalkapalloilun Veikkausliigaan vasta viime viikonloppuna.

Penkkiurheilijalle on luvassa kaikkien aikojen kesä, kun tarjolla on sekä huippuluokan pesäpalloa että kotimaista huippufutista!

Ensi vuoden urheilutapahtumien yllä leijuu edelleenkin koronauhka. Vaikka rokotteiden kehittämisessä on edistytty lupaavasti, pandemian talttumisesta ei ole vielä merkkiäkään. Euroopassa yritetään tiukoilla rajoituksilla saada leviäminen kuriin sen jälkeen, kun rajoituksissa annettiin kesällä aivan liikaa löysää.

Ruotsissa on havahduttu koronan leviämisen rajoittamiseen puoli vuotta liian myöhään, ja maan koronauhrien määrä onkin jo pitkälle yli 6 100.

Venäjältä ei ole kuulunut ainoatakaan hyvää uutista koronasta ja USA:ssa koronatartuntojen määrässä tehdään päivittäisiä ennätyksiä ja koronaan kuolleiden määrä on kohonnut jälleen yli 1000:n. Yhteismäärässä 240 000 meni rikki jo pari viikkoa sitten.

Vain Suomessa korona on pysynyt aisoissa, kiitos oikea-aikaisten rajoitusten. Silti toiset vaativat meilläkin testien lisäämistä ja tiukempia rajoituksia, toisten mielestä jo nykyiset rajoitukset ovat kohtuuttomia.

Piinallinen totuus on, että ensi vuoden kansainvälisten urheilutapahtumien samoin kuin kansallisten sarjojemme täysimittainen toteutuminen on edelleen kiinni koronatartuntojen rajoittamisen onnistumisesta ja rokotuksista.

Ensi kesän ohjelmaan viime kesältä siirretyt Tokion olympiakisat ovat muiden suurtapahtumien lailla toistaiseksi usvan peitossa. Jalkapalloilun EM-lopputurnaus lienee meikäläisittäin odotetuista odotetuin, selviytyihän Suomi ensimmäisen kerran loppukahinoihin.

Suomi ei voi koronataistelussa tehdä muuta kuin oman osuutensa. Siinä maamme onnistuu parhaiten noudattamalla viranomaisten ohjeita, testaamista, turvaetäisyyksiä ja maskien käyttöä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus