Haminan talousalueen uutislehti

Niina palaa oranssipaitaan

Niina Nukarinen kuului HP:n luottopelaajiin pelatessaan vielä kaudella 2016 HP:n paidassa.

Viimeiset neljä kautta naisten superpesistä Lappeenrannassa ja Raumalla pelannut haminalaislähtöinen Niina Nukarinen, 23, palaa ensi kaudeksi ykköspesikseen Haminan Palloilijain tuttuun oranssi-mustaan peliasuun.

Kaudella 2016 Niina pelasi HP:n ryhmässä naisten suomisarjaa, mutta urheilullinen nuori nainen päätti kauden jälkeen siirtyä superiin ja Pesä Yseihin Lappeenrantaan. Seuraavat kolme kautta 2018 – 2020 menivät Rauman Ferassa.

– Kauden päätyttyä mietin tulevaa ja sitä, pelaanko ja missä pelaan. Sain sitten soiton HP:n Marko Hovilta, joka sai pesisliekin minussa uudelleen palamaan, kertoi Niina saavuttuaan Haminaan kaksipäiväiselle leirille kohtaamaan uuden joukkueensa.

– HP:stä on minulla ollut aina positiivinen mielikuva. Nyt olen hakemassa uutta haastetta peliuralleni! Neljän kauden reissaamisen jälkeen uskon olevani urheilijana ja pelaajana paljon kypsempi.

Marko Hovi sanoi, että vaikka viime kauden joukkueesta poistui paljon kokemusta (mm. Saara Suomalainen ja Jenna Auvinen-Velling), joukkueessa on ensi kaudellakin viisi superpesiksen koulimaa pelajaa.

– Inka Pietilällä on 270 peliä superissa, Niinalla toista sataa ja Roosa Martinmäki pelasi viime kesänä täyden kauden Siilinjärven joukkueessa. Emmi Simosella on muutama kausi Pesä Yseissä ja lukkarilupaus Piitu Saarinen haisteli viime kaudella superia Tahkon joukkueessa, kelasi Hovi.

– Niina tuli meille hakeman vastuuta. Rauma ei mielestäni mitannut ulos hänen koko potentiaaliaan.

Haminan vuosinaan Niina Nukarinen tunnettiin himoharjoittelijana, jolle joukkuetreenit eivät riittäneet alkuunkaan.

– Harjoittelu maistuu edelleenkin, mutta välillä on kuunneltava kroppaakin. Superissa olen ollut etukenttäpelaajana, mutta kaikki roolit käyvät. Sisäpelissä olen yleensä pelannut joko vaihtajana tai kotiuttajana, sanoi Niina, joka jatkaa opintoja Tampereelle vielä kesäkuulle, jolloin on tarkoitus valmistua urheiluhierojaksi.

HP:n naisten pelinjohtajana jatkava Jussi-Pekka Toikka sanoi, että nyt joukkueen pelaajasetti on valmis.

– Pelinjohdon kannalta tilanne on hyvä. Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä vaihtoehtoja. Talven ja kevään harjoitukset peleineen paljastavat pelaajien ominaisuudet eri pelipaikoille, arvioi Toikka.

Avukseen pelinjohtotehtäviin Toikka saa haminalaisen Miikka Tawastin.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli