Nuorisokoordinaattori Jenny Amperlan kanssa toiminnan suunnittelussa ja sääntöjen laatimisessa aktiivisesti ovat mukana olleet myös 15-vuotiaat nuoret Ville Nihtilä ja Otso Moilanen.

Haminan mopopojat ja -tytöt saavat mopotallin Satamakatu 1:n kiinteistöön. Toiminnasta tulee vastaamaan Haminan kaupungin nuorisopalvelut.

Nuorisokoordinaattori Jenny Amperla sanoo, että mopotalli tuli esiin nuorille suunnatussa toimijuuskyselyssä. Mopotallin perustaminen on myös kirjattu valtuuston hyväksymiin sitoviin tavoitteisiin.

– Erityisen hienoa on se, että nuoret itse esittivät, että toiminnan tulee olla valvottua ja ohjattua.

Talli tulee St1:n omistamiin tiloihin. Vuokratiloissa tehdään ennen avaamista pintaremonttia ja tietysti tarvitaan työkaluja, millä pystyy korjaamaan mopoja. Tilat on tarkoitus saada valmiiksi tämän vuoden puolella.

– Lisäksi ajatuksissa on, että talliin tulisi sohvanurkkaus ja mikro, jossa voisi lämmittää eväitä.

– Vielä ollaan alkuvaiheessa. Sisällön suunnittelua on mietitty yhdessä nuorten sekä Haminan Seudun Moottorikerhon ja Pärinäkerhon jäsenten kanssa. Aukioloajoista ei ole vielä päätetty. On lähdetty siitä, että talli olisi auki parina päivänä viikossa ja luulen, että yhdeksän maissa illalla olisi hyvä sulkea ovet, Amperla kertoi viime torstaina pidetyssä keskustelutilaisuudessa, jossa haluttiin kuulla mopotallin naapurissa asuvien ajatuksia tallin toimintaperiaatteista.

Nuorisopalveluista ohjaajaksi on tulossa nuorisotyöntekijä Markus Lemmetyinen ja yhdistyksistä sellaisia ohjaajia, jotka osaavat neuvoa pyörien korjaamisessa. Myös polkupyöräilijöitä on tallille tulossa.

Remontista vastaava kaupungin kiinteistöpäällikkö Sami Kahila totesi, että talli tulee keskeiselle paikalle, jossa kuitenkin on pärinää, oli mopotallia tai ei. Hän myös kertoi, että mopotallille kuuluva alue aidataan selkeästi.

– Bensasäiliöiden huohotinputket, jotka eivät ole lähelläkään vieressä olevaa kerrostaloa, jäävät tallille kuuluvan alueen ulkopuolelle.

Kahila myös heitti, että hyvä, kun tallille tulee myös polkupyöräilijöitä.

– Onhan Haminassa myös pyöräilyn edistämisohjelma.

Tallin naapurissa asuvat olivat tyytyväisiä, että he saivat kuulla konkreettista tietoa toiminnasta jo etukäteen ja he pitivät mopotallin avaamista hyvänä ideana.