Kuvaushetkellä Satupalatsi oli vielä rakenteilla. Aladinin suvun tyyliltään uusrenessanssia edustava kaupunkipalatsi on hieno ympäristö Jukka Rintalan ja Matti Vaskelaisen näyttelylle.

Tanelinkulmaan avautuu 29.11. Jukka Rintalan ja Matti Vaskelaisen näyttely Satupalatsi.

– Kun näin tämän ensimmäisen kerran, tuli joulu heti mieleen, visualisti Matti Vaskelainen ihastelee Tanelinkulmaa.

Nikkarityylinen Aladinin suvun entinen kaupunkipalatsi on nimeä myöten tunnelmaltaan kuin luotu satumaisen joulunäyttelyn näyttämöksi.

Näyttely rakentuu neljään, teemaltaan ja tyyliltään erilaiseen huoneeseen. Salissa on käynnissä joulutanssiaiset Jukka Rintalan suunnittelemien uniikkien iltapukujen ja maalausten muodossa. Toisaalla taas hallitsee lumikuningatar kylmää ja hohtavaa valtakuntaansa. Joulupukin kamari on tonttujen ja tinasotilaiden maailmaa.

Huomattava, saksalaisen Walter Bergerin valmistamien sotahistoriallisten tinapienoismallien näyttely on lainassa Punkaharjulta. Satupalatsissa on esillä myös Rintalan jouluisia kattaustekstiilejä ja yhteistyössä Sevenonin kanssa tuotettuja lasituotteita.

Yhtenä visuaalisena teemana, jonka kävijä näkee jo heti sisääntulossa, ovat lumitähdet, sekä yksi oikea tähti:

– Tähden mallin olen ottanut raatihuoneen huipun koristeesta. Se on ikäänkuin Haminan näyttelyn oma teema, kertoo Jukka Rintala.

– Näyttelyn rakenteiden kanssa on mm. kirvesmies Petri Holamo tehnyt jälleen hyvää työtä. Hän on myös sahannut isot, Pähkinänsärkijä-sadun tinasotamiesten puufiguurit, jotka Rannikkopajan opiskelijat ovat maalanneet. Pähkinänsärkijän maailma näkyy ja kuuluu myös näyttelyn äänimaailmassa.

Näyttelyn pystytystöissä on ollut Rannikkopajan taidepajan oppisopimusopiskelijoita ja tukipalkattuja työntekijöitä Kotkasta sekä artesaaniopiskelijoita Ekami Haminan toimipisteestä. Ekamin merkonomiopiskelijat puolestaan astuvat remmiin näyttelyn valvojina, kun satupalatsin ovet avautuvat yleisölle

  • Slider image

Tyynelän tontut ovat Matti Vaskelaisen keräilykohde. Sylissä on Voitto, joka ensimmäisenä muutti Vaskelaisen ja Rintalan kotiin.

  • Slider image