Haminan talousalueen uutislehti

Myös lahjoissa panostetaan hyvinvointiin ja terveyteen

Virpi Illi sanoo itse ajavansa usein niin, että sähkön käyttö on pienimmällä teholla.

– Liikuntaharrastus on kasvanut viime vuosina ja tänä vuonna erityisesti. Nyt halutaan panostaa hyvinvointiin ja terveyteen ja uskon, että tänä jouluna ostetaan kunnon lahjoja, Team Sportia Illin toimitusjohtaja Pertti Illi sanoo.

– Urheilu- ja ulkoiluvaatteiden lisäksi myydään varmasti myös vapaa-ajan vaatteita, jalkineita sekä sisäpelivälineitä ja polkupyöriäkin.

Haminan Team Sportia Illin laajasta valikoimasta löytyy myös vaatteita, joissa on käytetty kierrätysmateriaalia.

– Kysyttyjä ovat nyt kevytuntuva- ja kevytvanutakit, pitkät collegehupparit, treenilegginssit ja ulkoilujalkineet, jotka tänä päivänä ovat myös hyvännäköisiä ja hyvät jalassa, Virpi Illi sanoo.

– Nastakenkien rinnalle on tullut myös kitkapohjajalkineita, joissa pohja on tehty samanlaisesta kumista kuin auton kitkarenkaat, Pertti Illi kertoo.

Team Sportia Illissä panostetaan myös Black Fridayhin. Luvassa on tarjouksia ja Pertti Illi arvioi, että jo silloin ostetaan joululahjoja. Black Friday tekee myyntipiikin, mutta joulusesongin piikki on vielä isompi. Joulumyynnillä on suurempi merkitys, koska ajanjakso on pidempi.

– Joulun alla tulee jatkuvia tarjouksia. Sportia Teamin kampanjatuotteiden lisäksi meillä on myös liikkeen omia tarjouksia.

Joululahjat kannattaa ostaa oman paikkakunnan liikkeistä, että nämä pysyvät elinvoimaisina jatkossakin.

Sähköpyörien suosion uskotaan kasvavan edelleen

Sähköavusteisia polkupyöriä on ollut käytössä jo kymmenisen vuotta. Viimeisen neljän vuoden aikana niiden määrä on lisääntynyt hurjasti ja pyörillä ajetaan ympäri vuoden.

– Myös akut ja tekniikka ovat kehittyneet. Kun ostaa sähköpyörän, kannattaa panostaa laatuun. Kaikkiin merkkeihin ei saa edes varaosia, Team Sportia Illin toimitusjohtaja Pertti Illi toteaa.

– Yhdellä latauksella pyörällä ajaa 100-150 kilometriä, kun polkee myös itse. Sitä pitempään lataus kestää, kun sähkön käyttö on pienimmällä teholla.

Virpi Illi sanoo, että jäykkäpohjainen kenkä on paras pyöräilyyn, ja vinkkaa, että paksurenkaisissa pyörissä ilmanpainetta kannattaa laskea, jos ajaa pehmeällä alustalla. Kovalla alustalla pyörä taas liikkuu keveämmin, kun renkaat ovat täynnä ilmaa.

– Fatbiken leveillä renkailla on hyvä ajaa myös jäällä ja metsäpoluilla.

– Vimpasaaressa meillä on jo nyt vuokrattavissa maastopyöriä. Helmikuussa tulee lisää sähköpyöriä ja tarkoitus on järjestää opastettuja maastoretkiä, jotka käynnistyvät viimeistään ensi keväänä.

– Pyörien sähkölaitteisiin saa  päivityksiä ja ladattava sovellus näyttää myös latauskerrat ja sen, paljonko akkua on jäljellä. Vikakoodista näkee myös, mitä pyörälle pitää tehdä, Team Sportian Haminan liikkeessä pyöriä huoltava ja korjaava myyjä Timo Pakkanen kertoo.

– Sähköpyöriin voi myös talveksi vaihtaa nastarenkaat.

Team Sportia Illillä on Haminassa pyöräkorjaamo, josta löytyy myös tarvittavat varaosat sekä tarvikeosasto. Myös niille tavallisille.

Pertti Illillä on päällä trendikäs oranssi kevytvanutakki ja kädessä kitkapohjakengät.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli