Haminan talousalueen uutislehti

Uusi yhdistys luotsaamaan Haminan bänditoimintaa

Haminan Elävä Musiikki ry:n hallitus pikapalaverissaan. Vasemmalla puheenjohtaja Roope Kauhanen vierellään muut hallituksen jäsenet J-P. Hovi, Petri Rantala, Mikko Heikkilä, Timo Länsivaara ja Jontsa Järvinen. Kuvasta puuttuvat hallitukseen myös kuuluvat Jani Erkkilä ja Sami Järvinen.

Haminaan on perustettu uusi yhdistys tukemaan monimuotoisesti paikkakunnan bänditoimintaa. Haminan Elävä Musiikki ry:n puheenjohtajaksi on valittu hankkeen sinnikäs puuhamies Roope Kauhanen.

– Aivan keskeinen tavoitteemme on luoda organisaatio, jonka kautta nuorille muusikoille syntyisi lisää esiintymistilaisuuksia. Haminassa järjestetyt kaksi Rockmaratonia osoittivat, että myös yleisö on innolla mukana, kun bändeille luodaan mahdollisuus esiintymiseen, sanoo Kauhanen.

– Jo ensimmäinen Rockmaraton vakuutti myös baarien omistajat musiikin voimasta. Esiintymispaikat pullistelivat yleisöä jo alkuillasta lähtien.

Uuden yhdistyksen ohjelmassa on myös koulutuksellisia tavoitteita:

– Verkostoituen pyrimme tukemaan yhteistyöllä nousevia nuoria lahjakkuuksia. Klinikoille hankimme kouluttajiksi kokeneita musiikin ammattilaisia alan huipulta, visioi Kauhanen.

– Aloitteleva bändi kaipaa koulutusta esimerkiksi miksaukseen ja valoihin. Siihen uusi yhdistys aikoo satsata jäsentensä omalla osaamisella ja ammattilaisten tuella.

Haminassa on jo 1980-luvulla toiminut elävän musiikin tukiyhdistys ja sen jälkeen vielä Haminan seudun popmusiikki ry, mutta molemmat ovat hiipuneet tekijöiden puutteessa. Toimintaa pyörittäneet nuoret kaikkosivat kaupungista opintoihinsa ja työelämään ja itse yhdistystoiminta väsähti hiljaa pois.

– Nuorten kokoonpanojen ei tarvitse tehdä samoja virheitä kuin me teimme. Paikallisen bändimusiikin taso nousee varmuudella, kun teemme yhteistyötä, sanoo Jontsa Järvinen, jolla on paikka yhdistyksen hallituksessa.

Haminan Elävä Musiikki ry on visioinut myös laajempien tilaisuuksien järjestämistä.

– Musiikki sopii myös vaikka Rampsinkariin, sen näytti aikanaan ensimmäisen kerran vuonna 2013 järjestetty Terva Blues. Isojen tilaisuuksien järjestäminen vaatii kuitenkin aina tekijöitä ja tämä porukka on siihen valmiina, sanoo Järvinen.

Haminan elävä musiikki ry julkinen esiintulo bileineen siirtyy koronan vuoksi. Jäsenten rekrytointi on kuitenkin käynnissä s-postilla: roopekau@gmail.com.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide