Haminan talousalueen uutislehti

Hamina ottaa roolinsa Suomen joulukaupunkien joukossa

Taiteilija, muotisuunnittelija Jukka Rintala, visualisti Matti Vaskelainen ja työryhmä ovat rakentaneet Haminaan Tanelinkulman huoneisiin taianomaisen joulunäyttämön. Näyttelyn äänimaailman luo Tshaikovskin musiikki, erityisesti Pähkinänsärkijä-baletti. Siitä tuttu tarina, lumottu jouluyö tanssiaisineen ja henkiin heräävine leluineen on tavoitettavissa 1800-luvun lopun uusrenessanssitalon korkeissa ja tunnelmallisesti valaistuissa saleissa.

Satupalatsi avautui sunnuntaina yleisölle. Perjantaina sitä esiteltiin kutsuvieraille, joista ensimmäisiä oli Mirja Borgström. Häntä voi hyvästä syystä kutsua Hamina – Rintala & Vaskelainen yhteistyön kummitädiksi, sillä Borgströmin Ballet Bastioni -tapahtuman suunnittelu saattoi osapuolet yhteen. Balettitapahtuma siirtyi covid-19 vuoksi, mutta Rintala ja Vaskelainen jäivät; Satupalatsi on jatkoa kesän Unelmien tanssiaiset näyttelylle.

Esillä on Jukka Rintalan uniikkeja iltapukuja ja maalauksia, Matti Vaskelaisen kokoelma Tyynelän tonttuja sekä Walter Bergerin tinasotilaita, jotka ympäristö, muu somistus, valaistus ja äänimaailma sitoo kokonaisuudeksi.

– Pyrkimys on aina mahdollisimman täydelliseen toteutukseen. Haminassa tämä näkemys on jaettu ja yhteistyö on ollut parasta mahdollista, Jukka Rintala kiittää.

– Haminalaiset ovat siitä onnellisessa asemassa, että he saavat elää tätä satumaista ympäristöä joka päivä, sanoi Mirja Borgström viitaten sekä näyttelyyn että Raatihuoneentorin ja Linnoituksen alueen ainutlaatuiseen ympäristöön.

 

[foogallery id=”9626″]

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide