Haminan talousalueen uutislehti

Ekami vaihtaa kaukolämpöön

Kaukolämmmön allekirjoitustilaisuuden jälkeen tutustuttiin Ekamin kampuksen nykyisiin lämmitysjärjestelmiin. Kuvassa vas. Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska, viestintäpäällikkö, Tiiti Haikonen, kaukolämmön käyttöpäällikkö Petri Kekäläinen ja asiakkuuspäällikkö Toni Lahti sekä Ekamin edustajat rehtori Sami Tikkanen ja toimitilapäällikkö Harri Laine.

Ekamin Haminan kampuksesta tulee Haminan Energian suurin yksittäinen kaukolämpöasiakas. Ekamin ja Haminan Energian välinen kaukolämmön toimittamissopimus allekirjoitettiin maanantaina.

Haminan Energian uusi kotimaisen polttoaineen kaukolämpölaitos valmistui Satamantien varteen vuoden 2019 alussa. Laitoksen kaukolämmöstä 85 %  on paikallisella puulla tuotettua energiaa. Ekamin Haminan kiinteistöt siirtyvät keskitetysti kaukolämpöön kampuksen hiljaisimpana aikana eli ensi heinäkuussa.

– Siirtyminen kaukolämpöön syventää kestävän kehityksen tavoitteitamme merkittävästi. Kaukolämpö vauhdittaa meitä matkalla kohti vähähiilisyyttä, sanoi Ekamin rehtori Sami Tikkanen kaukolämpösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

– Kaukolämpöön siirtyminen on meiltä myös ympäristöteko, sillä näin vältämme osaltamme jopa 450 hiilidioksiditonnin syntymisen. Tuo määrä syntyisi ajamalla yli 1 100 kertaa edestakaisin Haminasta Nuorgamiin polttomoottoriautolla.

Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska sanoi, että energia-alan murros on Haminassa vauhdissa.

– Digitaalisuuden lippulaivana on Google, mutta tavoitteet akkuteollisuuden sijoittumisesta Haminaan ovat myös korkealla. Tulevaisuuden polkuja löytyy eri aloilta Ekamin kouluttamille nuorille, sanoi Tommiska.

Haminan Energia toimittaa kaukolämmön Ekamille pakettiratkaisuna.

– Kaukolämpöön liittyvä tekniikka laitteineen jää Haminan Energian omistukseen, jolloin myös laitteiden huolto ja tekniikka ovat vastuullamme. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ketterää ja innovatiivista palvelua, sanoi Haminan Energian asiakkuuspäällikkö Toni Lahti.

Ekamin Haminan kampus on suuri energiankäyttäjä. Ekamin omin laitosten lisäksi kiinteistöön kuuluu Haminan lukio

– Koko kompleksiimme kuuluu kaikkiaan noin 15 500 – 16 000 m2, sanoi Ekamin toimitilapäällikkö Harri Laine.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli