Haminan talousalueen uutislehti

Joulun Tähti tuikkii ulkoavaruuteen

Joulun Tähdet -tapahtuma starttasi sunnuntaina. Raatihuoneentori monin valoin valaistuna on upea nähtävyys esitellä vieraille. Vaikka tapahtuma on jouduttu viranomaisten ohjeiden mukaan keskeyttämään, ainutlaatuinen Raatihuoneen­torin miljöö pyysyy valaistuna.

Ideoitten takaa löytyy aina tekijänsä, näin Joulun Tähdet -tapahtumassakin. Kaupunginjohtaja Hannu Muhosen mukaan keskeisen idean esittäjä oli taiteilija Jukka Rintala:

– Rintala näki, että Raatihuoneen huipun tähti voisi olla se joulun tähti, jonka ympärille joulutapahtuma voitaisiin rakentaa, sanoi Muhonen.

Idean jalostamiseen on sitten tarvittu paljon muitakin tekijöitä ja näkijöitä. Kun AK Sound & Music Servicen Jari Vähämäki viritti suurtehoiset valonheittimensä kohdistumaan Raatihuoneen tähteen, syntyi valovaikutelma, joka kiidätti Haminan valonsäteen ulkoavaruuteen saakka.

Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo on ollut aivan keskeinen henkilö Joulun Tähdet -kokonaisuuden luomisessa.

– Korona on varjostamassa joulua kaikkialla. Jokaisen tulisi muistaa turvavälit ja terveysviranomaisten ohjeet, joilla pääsemme pandemian yli mahdollisimman vähin vaurioin, sanoi Muhonen.

Raatihuoneentori sai ympärille joukon myyntikojuja, joiden piti palvella asiakkaita koko tapahtuman ajan 20.12. saakka. Keskiviikosta lähtien kojut pysyvät kuitenkin suljettuina.

Haminan lukion saksankielen ryhmällä oli viikon koppivaraus:

– Tavoitteenamme oli kerätä rahoitusta ensi syksynä Saksaan tehtävälle opintomatkallemme. Korona tässä häiriköi, mutta ehkä se on jo vajaan vuoden kuluttua voitettu juttu. Rahoitusta pitää tässä tilanteessa miettiä uudelleen, haasteli Ellinoora Nordström, yksi saksankielen opiskelijoista.

– Myynnissä meillä on leivonnaisia. Kakut on tehnyt opettajamme Maria Lappalainen, me opiskelijat olemme sitten leiponeet muita tuotteita.

Ellinooran kaverina myyntivuorossa oli Henna Finnilä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Veikonkone 19.4.- 23.4. klo 18
Previous slide
Next slide

Lue myös