Haminan talousalueen uutislehti

Väkevä vastustaja ei hellitä

Koronapandemia vesitti koko voimallaan Haminan Joulun tähdet -tapahtuman. Ohjelmapuoli jouduttiin lopettamaan pian avajaisten jälkeen.

Koronapandemia vesitti koko voimallaan Haminan Joulun tähdet -tapahtuman. Ohjelmapuoli jouduttiin lopettamaan pian avajaisten jälkeen. Jäljelle jäi sentään Raatihuoneen huipulla loistava tähti, johon tehokkaat valonheittimet luovat lisää hohtoa.

Joulun tähdet -tapahtuma syntyi monen tekijän yhteistyönä, mutta koronan voimaa ei kukaan osannut ennakoida. Suuri epätietoisuus vallitsee myös koronakeväästä ja tulevasta kesästä. Koko maailma odottaa kuumeisesti koronarokotuksia toivoen, että rokotusten vaikutus vastaisi odotuksia.

Hamina Tattoo 2020 peruuntui viime kesänä, mutta niin peruuntuivat muutkin suuret maamme yleisötapahtumat. Viime kesänä Hamina päätti, että Tattoo vain siirretään vuodella eteenpäin kesään 2021. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta minkään kesän 2021 tapahtuman toteutumisesta.

Koko maailma toivoi viime kesän ja syksyn aikana, että vain tämä vuosi 2020 kirjattaisiin historiaan koronavuotena. Näin ei valitettavasti käy, vaan taistelu jatkuu.

Vaikka lääketiede kehittyy huimalla vauhdilla, kaikkeen ei apua löydy sieltäkään. HIV-rokotetta on kehitetty maailmalla yli 30 vuotta, mutta toistaiseksi täysin kattavaa rokotetta ei ole pystytty valmistamaan.

Rokotteen kehittämisestä on tehnyt vaikeaa se, että HIV:stä on useita eri kantoja sekä se, että HI-virus pystyy muuntautumaan välttäen immuunijärjestelmän torjuntayritykset.

Monimuotoisuudellaan iskee myös koronan aiheuttava covid 19 -virus, kun sairastuneiden oireet voivat poiketa laajasti toisistaan.

Kymsoten koronainfossa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistutti meitä historian dramaattiisista hetkistä, sillä maanantai 30.11. oli talvisodan syttymispäivä. Kun selvisimme talvisodasta, kyllä selviämme koronastakin!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus