Haminan talousalueen uutislehti

Kirkosta jouluiloa, Skipparista joululahjoja

Avoin ovi viestii siitä, että kirkko on avoinna sinua varten, sanoo lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Liisa Länsmans. Sille, jolla on jo kaikkea, hän vinkkaa antamaan lahjaksi vaikkapa Skipparin lähetyspuodin hyllyiltä löytyvän suloisen Iltarukouspussin. (Kuva Seppo Sirkka)

Adventin aika jatkuu Haminan seurakunnassa koronan aiheuttamista tapahtumien peruutuksista ja rajoituksista huolimatta.

– Halusimme pitää Johanneksen kirkon ja Skipparin toiminnassa koronarajoitukset huomioiden. Avoin ovi kertoo, että sisään voi tulla. Kirkko on ihmistä varten, kertoo lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Liisa Länsmans.

Kaupunkilaisten yhteiseen olohuoneeseen, Johanneksen kirkkoon voi mennä istahtamaan hetkeksi, rukoilemaan tai vaikka vaihtamaan muutaman sanan päivystävien henkilöiden kanssa.  Kirkon seiminäyttelyn 24 seimen ja niiden tarinoiden lisäksi kävijä pääsee tutustumaan Ritva Koverolan maalaamiin jouluikoneihin. Kirkosta löytyy myös esirukouslaatikko rukousaiheita varten.

Skipparin Joulutuvassa ja Sakastipuodissa voi käydä hyvänmielen ostoksilla 9.-20.12. Seurakunnan vikkeläsormiset vapaaehtoistoimijat ovat jälleen täyttäneet puotien hyllyt joulunajan lahjatuotteilla, jotka sopivat joko jokapäiväiseen käyttöön tai koristeeksi.

– Olemme kokoontuneet talkoisiin koko syksyn tiistaisin ja torstaisin. Tarjolla on keittiöpyyhkeitä, patakintaita ja -lappuja sekä Haminassa valmistettuja Ole hyvä -tuotteita, joilla puhdistuu niin keho kuin kotikin. Joulunajan suosikkeina pysyvät vuodesta toiseen villasukat, erilaiset kranssit sekä pienet joulukoristeet.

Kun hankkii paikallisten osaajien valmistamia käsitöitä, voi luottaa tuotteiden eettisyyteen. Sitä paitsi tuotto käytetään vastuullisesti ja kohdistetaan apua tarvitseville:

– Se ohjataan monimuotoiseen lähetystyöhön eri puolille maailmaa evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöjen kautta.

Seiminäyttely ollut menestys

Johanneksen kirkossa 1. adventtina avattu seiminäyttely on ollut menestys. Avajaispäivänä näyttelyyn tutustui  250 vierasta ja itsenäisyyspäivänäkin 90.

– Johanneksen kirkon avoin ovi kutsuu tutustumaan näyttelyyn.  Toteutimme syksyllä saamamme idean seiminäyttelystä pikatahtiin innokkaiden seurakuntalaisten avustamina. Tuloksena onkin kattava valikoima monipuolisia seimiasetelmia, sanoo Liisa Länsmans.

Seiminäyttely Johanneksen kirkossa (Raatihuoneentori 10), samoin kuin Skipparin joulupuoti (Rautatienkatu 5) on avoinna 20.12. asti ti-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-16. Sisään pääsee korkeintaan kymmenen henkilöä kerrallaan mukaan lukien henkilökunta. Sakastipuoti palvelee näyttelyn aukioloaikoina henkilörajoituksin, joten ostoksille pääsee kaksi henkilöä kerrallaan. Kaikissa tiloissa noudatetaan vahvaa maskisuositusta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide