Hamina on päättänyt jatkaa koronarajoituksia 10.1. saakka. Suljettuina ovat sisäliikuntapaikat, uimahalli, jäähalli sekä koulujen liikuntatilat

Nuorisotilat sekä Yhteisötalo Manski on suljettu ja nuorisopalvelut on siirretty verkkoon. Kirjastojen tapahtumat on peruttu. Pääkirjaston oleskelutilat, kuten lehtisalit suljetaan. Ruissalon omatoimikirjastoalue on kiinni.

Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 minuuttia / käyntikerta. Kirjastoauto Veikon liikennöinti on keskeytetty.

Pääkirjaston Oiva Toikan lasilintukokoelma on avoinna kirjaston aukioloaikoina, kävijärajoitus kerrallaan max 10 henkilöä.

Elokuvateatteri Kino-Hamina on suljettu. Samoin suljettuna ovat kohtaamispaikat 10.1. saakka. Kaupunginmuseon ja kauppiaantalomuseon asiakasmäärä rajataan kerrallaan 10 henkilöön.

Perusopetuksen ja Haminan lukion kevätlukukausi alkaa 7.1.2021. Peruskoulut jatkavat lähiopetuksessa ja lukio jatkaa etäopetuksessa 10.1. asti ja siirtyy ma 11.1. lähiopetukseen, jos alueelliset koronarajoitukset sen mahdollistavat.

Haminan kansalaisopiston syyslukukausi on loppunut ja kevätkausi alkaa 18.1.2021.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa.

Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta voi jatkua, mutta kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa.

Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit keskeytetään kaupungin tiloissa.

Kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään 21.12.2020– 10.1.2021. Enintään 10 hengen tilaisuuksista tulee järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Waltti-kortinmyynti on auki seuraavasti: Viikot 52/2020-1/2021 ma-pe 10-17. Joulunpyhät ja loppiainen suljettu.

Tuomaan Markkinat kauppatorilla 21.12. on peruttu.

Kaupungin henkilökunta jatkaa etätöissä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Myös kokoukset pidetään etäyhteyksin aina, kun mahdollista.