Haminan talousalueen uutislehti

Santerin painopisteet ovat opinnoissa

Kaudella 2017 Santeri Löppönen nähtiin HP:n joukkueen tehokkaana etenijäjokerina.

Haminalainen Santeri Löppönen, 22, on ottanut aikalisän pesäpallouralleen. Kaksi kautta KPL:n riveissä superpesistä pelannut Santeri valitsi Maanpuolustuskorkeakoulun, jonka tiiviiseen opintosuunnitelmaan ei superpesiksen tiivistahtinen peliohjelma sovi.

– Nyt painopiste on selkeästi opiskelussa. Jos opintojen jälkeen pesäpalloilun voi sovittaa työn oheen, miksen jatkaisi myös pelaamista, arvioi Santeri.

Ajatus sotilasuralle lähtemisestä alkoi vahvistumaan varusmiespalvelua seuranneen vuoden 2019 aikana:

– RUK:n jälkeen jatkoin puolustusvoimissa sopimussotilaana ja viime kesänä päätin pyrkiä Maanpuolustuskorkeakouluun, jossa opinnot alkoivat viime syyskuussa. Opintojen ensimmäinen vuosi on niin vauhdikasta etenemistä, ettei aikaa pesikselle yksinkertaisesti jää, avaa Santeri välivuottaan.

Kolmen vuoden opintojen jälkeen Maanpuolustuskorkeakoulusta on mahdollisuus valmistua sotatieteiden kandidaatiksi, joka vastaa alempaa akateemista loppututkintoa.

– Seuraava vaihe on viiden vuoden työskentely jossakin varuskunnassa omassa aselajissa, jonka jälkeen on mahdollisuus jatkaa maisteriopintoihin.

Santeri pelasi HP:n riveissä kaudella 2017, kun joukkue puristi voiton ykköspesiksessä nousten superiin. Ura HP:ssä huipentui ykköspesiksen voiton varmistaneeseen viimeiseen sarjapeliin Vähäkyrössä, jossa Santeri palkittiin HP:n parhaana.

Santeri purki kuitenkin kauden 2018 sopimuksensa:

– HP:n pelinjohtajan mielestä varusmiespalvelu RUK:ssa olisi estänyt täysipainoisen pelaamisen. Kun en luopunut RUK:sta, sopimus oli purettava. Jälkikäteen voin sanoa, että ratkaisu oli tulevaisuuteni kannalta aivan oikea.

– Opinnoissani on nyt runsaasti pakollisia harjoitteita, joista on mahdotonta livetä. Senvuoksi välivuosi pesiksestä on oivallinen ratkaisu. Jos liekki palaa vielä kesällä 2022, saatan hyvinkin palata superpesiksen kentille, kysyjiä on ollut jo ensi kauden joukkueisiinkin.

Pesäpalloilu on muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana yhä taktisemmaksi:

– Joukkueisiin palkatuissa pelaajissa korostuu roolitus, hankinnat ovat vaihtuneet puhtaista yleispelaajista roolipelaajiin, täsmähankintoihin. Se on muuttanut pelaamista paljon, eikä nykypelaamisen taktisia kuvioita aina katsomoissa ymmärretä, arvioi Santeri.

Haminan Palloilijat lähtee ensi kauden superpesikseen Santerin mielestä olennaisesti edellistä superpesiskautta 2018 paremmista asemista:

– Kauden 2021 HP:llä on selkeästi vetovoimaa, joukkueeseen oli tulijoita. Kauteen 2018 HP lähti altavastaajana.

– HP:n vahvuutena on myös talous, joka on moneen muuhun seuraan verrattuna terveellä pohjalla. Myös sillä on vaikutus joukkueen vetovoimaan.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli