Haminan talousalueen uutislehti

Talvi tuli Uuperiinkin – kaikki lumitykit käynnissä

Uuperinrinteiden kaikki kuusi lumitykkiä ovat nyt käynnissä.

Uuperin rinneyrityksen kuusi lumitykkiä saatiin toimimaan vasta tiistaina. Myöhässä tulleet talvikelit ovat jälleen olleet kiusana.

– Viime vuoteen verrattuna olemme kuitenkin hieman etuajassa, sillä viime talvena ensimmäisenä avattu somparinne saatiin kuntoon vasta 3. helmikuuta. Nyt tähtäimessä on streetin avaaminen 15.1. ja siitä eteenpäin valmistuvat kahvilanrinne ja somparinne, sanoo rinneyrittäjä Anssi Räsänen.

Vuosi sitten rinteiden avaamisjärjestys oli toinen, kun ensimmäisenä avattiin somparinne:

– Kuuntelimme tarkalla korvalla innokkaiden harrastajien mielipiteitä, senvuoksi nyt valmistuu ensimmäisenä street-rinne.

Uuperin laskettelukeskuksessa jokainen talvi on omanlaisensa haaste. Kun Uuperi siirtyi Räsäsen yritykselle neljä vuotta sitten, alku näytti lupaavalta:

– Syksyllä 2016 saimme ensimmäiset rinteet avattua jo ennen joulua 18.12. Silloin oli vielä oikea talvi, mutta nyt on menty huonompaan suuntaan.

Uuperissa seurataan sääennusteita tarkasti. Juuri nyt on luvassa reilu 10 päivän pakkasjakso, joka kyllä Uuperissa hyödynnetään.

– Tiistaina aloitimme kuudella tykillä hieman vajailla tehoilla, mutta kun pakkanen laskee –10 asteeseen, silloin tykit laulavat täysillä, vakuuttaa Räsänen.

Myös Uuperissa on mietitty tykkilumen säilömistä seuraavan talven varalle:

– Jos saisimme 30 – 40 000 m3 lunta varastoon, siitä olisi iso apu seuraavana talvena rinteen avaamisessa, vaikka lumesta kesän aikana 50 % sulaisikin, laskeskelee Anssi Räsänen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli