Haminan talousalueen uutislehti

MAINOS

Auto kuin auto – kaikki korjataan ja huolletaan!

Haminan Autokorjaamo on kasvanut vajaassa 10 vuodessa alueen johtavaksi autokorjaamoksi. Menestystarinan takana on paljon työtä ja oikeita ratkaisuja.

Autokorjaamoyrittäjä Markus Huttunen reivasi viime vuonna yritysstrategian uuteen uskoon. Hän oivalsi, ettei alan yrittäjän tarvitse omistaa korjaamohallia. Riittää, kun halli on kaikin puolin toimiva kokonaisuus.

– Teimme sopimuksen halleja omistavan ja rakentavan Toni Mänttärin kanssa. Hän otti haltuunsa vanhan korjaamohallimme Korjaamotie 5:ssä, mutta sitä ennen hän rakensi meille uuden hallin Korjaamotie 2:een. Kun pääsimme itse myös suunnittelemaan uuden korjaamorakennuksen, siitä tuli myös mieluinen, kertoo Huttunen.

– Valmiin alan ammattilaisen löytämisessä on haasteensa. Merkittävä osa työntekijöistämme on nuoria, ammattikoulusta valmistuneita asentajia, jotka ovat aloittaneet meillä kesätöissä. Heille tarjoamme talon puolesta koulutuksen eri tehtäviimme, kertoo Huttunen.aminan Autokorjaamon tarina alkoi vuodesta 2012. Töitä tahtiin ensin vähällä väellä, mutta vuosien myötä alan erikoisammattilaisia on tullut taloon lisää ja lisää. Kun myös Keltakallion Auto ostettiin 2019 Kotkasta, työntekijöitä on nyt yhteensä 20.

Autot teknistyvät vauhdilla. Kun auto piiputtaa tien päällä, käytännössä sille ei voi tehdä mitään rikkoontuneen renkaan vaihdon lisäksi.

– Sähköautot on myös osattava. Niissäkin jarrut ja alusta ovat samaa tuttua tekniikkaa. Koko ala on jatkuvaa kouluttamista, kun uutta tekniikkaa tulee.

– Tottakai meillä on myös sähköauton latausasema.

Haminan Autokorjaamon omistajatiimi vas. Simo Jokimies, Simi-Sakari Inkinen, Teemu Keinonen, Marko Junnola ja Markus Huttunen.

Haminan Autokorjaamo oli jonkin aikaa osakkaana kotkalaisessa varaosaliikkeessä. Nyt varaosapalvelu toimii oman katon alla.

– Kuulumme Autofit-kor­jaamoitten ketjuun ja varaosapuoli hoituu Osaset -tukkumyyjäverkoston kautta, se parantaa ja sujuvoittaa palveluamme huomattavasti. Webasto-osaamistamme olemme laajentaneet menestyksellä myös matkailuautopuolelle, kertoo Huttunen.

– Yksin ei tällä alalla pärjää. Alan ketjuun kuulumalla varmistamme myös koulutuksen jatkuvuuden ja laadukkaat tuotteet varaosineen, akkuineen ja öljyineen. Molemmissa toimipisteissämme toimiva Suzuki-merkkihuolto täydentää loistavasti Autofit monimerkkihuoltoamme.

Markus Huttunen sanoo, että menestyvä autokorjaamo pärjää vain, kun asiakas on kaiken tekemisen keskiössä.

– Teemme tätä työtä sydämellämme. Kun asiakas saa laadukkaan palvelun, hyvä viesti kiirii eteenpäin. Näin se vain menee, sanoo Huttunen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli