Haminan talousalueen uutislehti

HP:n naisilla edessä tiivistahtinen kausi

16-vuotias Eerika Marttila on yksi Haminan naispesiksen lupauksista.

Haminan Palloilijain naisjoukkue aloittaa kauden sarjapelit ykköspesiksessä lauantaina 8. toukokuuta. Vastaan tulee  Mailattaret Vaasasta.

– Heti avaukseen huippuvastus! Mailattaret karsi viime kauden päätteeksi naisten superpesikseen noususta, mutta paikan vei Roihu Helsingistä, valistaa HP:n naisten pelinjohtajana jo neljänteen kauteensa lähtevä Jussi-Pekka Toikka.

Naisten ykköspesis pelataan kaksilohkoisena. Etelälohkossa on yhdeksän joukkuetta, pohjoislohkossa kahdeksan. Jokaiselle joukkueelle tulee 24 runkosarjan peliä.

Pohjoislohkossa joukkueita on kahdeksan.

Lohkoissa joukkueet kohtaavat toisensa kahteen kertaan ja lisäksi naapurilohkon joukkueet kertaalleen. HP kohtaa pohjoislohkon joukkueista tuplaviikonloppuna Oulunsalon ja Tyrnävän sekä vielä Puijon Pesiksen. Lohkojen parhaat pääsevät pelaamaan noususta naisten superiin.

Koronarajoitukset ovat kiusanneet HP:nkin valmistautumista ja harjoittelua.

– Pienryhmissä töitä on tehty. Siinä on paljon hyvääkin, sillä nyt on ollut aikaa ja mahdollisuuksia yksilöllisten taitojen kehittämiseen.

– Huono puoli on se, että pelillisten taitojen hiominen jää nyt sitten isommille kentille.

Toikka luonnehtii ryhmäänsä hyvin sitoutuneeksi:

– Sen näkee kyllä harjoituksissa. Uusi fysiikkavalmentajamme Mika Järvinen on tuonut uutta rytmiä tekemiseen etenkin fyysiselle puolelle. Muistettava kuitenkin on, että kausi on pitkä ja ruutia pitää riittää syksyn ratkaisupeleihinkin.

– Tammikuun lopussa meillä on seuraava leiri, todennäköisesti Ruonalan hallissa.

16 pelaajan setti pitää sisällään kokemusta mutta vielä enemmän nuoruutta:

– Kaikille kyllä tulee pelejä kauden mittaan, sillä nuorimmat pelaavat myös tiivistahtista B-tyttöjen superia, siihen joukkoon saamme mukaan myös muutamia Lappeenrannan Pesä Ysien tyttöjä, paljastaa Toikka.

– Perinteinen B-tyttöjen halli-SM:n toteutuminen on toistaiseksi vielä avoin.

Eerika uskoo harjoittelun voimaan

Eerika Marttila on yksi HP:n naisjoukkueen nuorimmista. 16-vuotias Eerika kuului jo viime kaudella HP:n naisten ryhmään, mutta pelilliset vastuut edustusjoukkueessa jäivät vielä ohuiksi.

– 5 – 6 harjoitusta per viikko ja päälle urheiluakatemian jutut. Harjoittelun määrästä kehittyminen ei ainakaan jää kiinni, sanoo Eerika.

Eerika tiedostaa pelilliset puutteensa, joiden korjaamiseen on harjoittelukin painottunut:

– Nopeutta on pakko kaivaa esiin ja on siinä onnistuttukin. Ulkopeliin on saatava varmuutta ja jos paikka löytyy etukentältä, lyhyitten lyöntien torjumiseen on saatava terävyyttä, miettii Eerika, joka tunnetaan jo nyt murhaavan kovasta heittokädestään.

– Tiedän, että pelipaikka naisten ryhmässä on kovan työn takana, mutta olen valmis yrittämään!

Naisten ykkösen joukkueet 2021

HP pelaa kaksilohkoisen sarjan etelälohkossa, jossa muita joukkueita ovat Espoon Pesis, Hämeenkyrön Räpsä, Jalasjärven Jalas, Janakkalan Jana, Kajaanin Pallokerho, Kirittäret II/Jyväskylä, Lappajärven Veikot, Pöytyän Urheilijat sekä Lapuan Virkiä II.

Pohjoislohkossa pelaavat Kajaanin Pallokerho, Mailajuniorit/Kankaanpää, Mailattaret/Vaasa, Oulunsalon Vasama, Pattijoen Urheilijat/Raahe, Pesäkarhut II/Pori, Puijon Pesis/Kuopio, ja Tyrnävän Tempaus.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli