Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjä vaihtui Hakahuollossa

Olli Anttila (vas.) jätti työelämän 70-vuotiaana ja uusi Hakahuollon omistaja-yrittäjä on Kasimir Laurell.

Haminalaisen Olli Anttilan yrittäjyys päättyi viime viikolla,  kun hän ojensi AD-autokorjaamo Hakahuollon avaimet seuraajalleen Kasimir Laurellille. Samalla koko kiinteistö sekä yrityksen kolme työntekijää siirtyivät Laurellille.

– Huoltoasemayrittäjänä aloitin Kotkan Metsolassa 1. joulukuuta 1976, josta siirryin sitten yrittäjäksi Hevashaan Esso-huoltamolle. Polttoainekauppa loppui 1995, jonka jälkeen toimialana on ollut autojen korjaaminen ja huoltaminen, kertoo Anttila.

Uutena yrittäjänä Hakahuollossa on aloittanut Kasimir Laurell. Syntyjään vehkalahtelainen Laurell asuu nykyään Pyhtäällä. Vanha kotitalo on edelleen Haminassa.

Laurellilla on vankka kokemus erilaisista työkoneista. Autopuoli on ollut enemmän harrastus:

– Näihin töihin olen päätynyt harrastusten kautta. Työurani on ollut erilaisissa työkoneissa, joiden kahvoja olen käännellyt reilu 20 vuotta, kertoo Laurell.

Laurell tunnustaa, että autopuolella riittää paljon oppimista ja opiskelua:

– Mittalaitteet ovat keskiössä autojen korjauksessa. Sähköautot tuovat työhön vielä oman lisänsä. Rengastyöt jätämme kuitenkin alan ammattilaisille.

– Tartuin tilaisuuteen, kun sellainen avautui!

Hevoshaan huoltoasema on tuttu paikka haminalaisille. Heino Vartiainen oli Esso-aseman ensimmäinen yrittäjä 1960-luvulla, kun rakennus valmistui. Vartiaista seurasivat Pauli Kämäräinen ja Mike Meronen, joka luovutti Anttilalle aseman 1995, jolloin Anttila myös osti kiinteistön.

– Autoissa on aina kuluvia osia. Työ muuttuu automallien mukana  mutteivät polttomoottoriautotkaan mihinkään katoa moneen vuoteen, sanoo Anttila.

– Huoltoasemayrittäjänä aika on rassaavaa, kun työpäivät venyivät aina pitkälle yli 10-tuntisiksi. Kun polttoainekauppa loppui 1995, olen päässyt pitämään jo viikonloppuvapaitakin, nämä ovat olleet parhaita vuosia.

Vuonna 1999 Anttilan Hakahuolto liittyi AD-korjaamoitten ketjuun.

– Ketjumme korjaamojen kiistaton etu on kaksi kertaa päivässä toimiva varaosien kuljetuspalvelu. Koko maassa on yli 200 AD-autokorjaamoa, Kotkan – Haminan seudullakin kymmenkunta, kertoo AD-Finlandin kenttäpäällikkö Arto Sääksjärvi.

– AD-varaosapalveluja sekä AD-korjaamoita on jo noin 30 maassa Euroopassa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli