Haminan talousalueen uutislehti

Henni Kiri palasi Haminaan – aloitti kulttuurituottajana

Henni Kiri on aloittanut Haminan uutena kulttuurituottajana. Kulttuurintuottajina työskentelevät myös Aino Satama ja Tomi Pekkola.

Henni Kiri aloitti maanantaina Haminan kaupungin uutena kulttuurituottajana. Kulttuurituottajan pätevyyden lisäksi Kiri on myös mm. teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja.

Haminasta lähtöisin oleva Kiri on työskennellyt aiemmin monipuolisissa kulttuuriprojekteissa mm. Kotkan lasten kulttuurikeskuksessa, Haminan Teatterissa ja Kotkan kaupunginteatterissa sekä Kaakon tanssi ry:n ja eri taidealojen tapahtumatuotannoissa.

Tuottajuuden lisäksi Kiri tunnetaan monipuolisena taiteen tekijänä ja mahdollistajana sekä ohjaajana ja kouluttajana teatteri- ja esitystaiteen kasvatuksen kentällä.

Viimeaikaisissa työtehtävissään Kiri on pohtinut, missä ja miten taide tapahtuu, miten taide koskettaa ja koettelee sekä tarkastellut taiteen mahdollisuuksia dialogisuuden, moninaisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvoisemman elävän yhteisön edistämisessä.

Eettiset kysymykset liittyen taiteeseen ja taidekasvatukseen sekä inhimilliseen toimijuuteen näkyvät vahvasti hänen työotteessaan.

Kiri kertoo käyneensä kouluja Haminassa vuoteen 2001 saakka ja päätyneensä lukio­ikäisenä merkittäväksi vaikuttajaksi osoittautuneeseen Haminan nuorisoteatteriin ystävänsä Salla-Mari Rinkisen vanavedessä.

Rakkaus teatteriin sai myöhemmin jatkoa hänen toimiessaan osa-aikaisena tuottajana Haminan Teatterissa vuosina 2008-2017.

Kiri muistelee, että jo viime vuosikymmenen aikana Haminassa oli vahvaa eteenpäin menemisen henkeä ja sitkeän positiivista, toimialarajat ylittävää yhteistyötä ja kehittämistahtoa, rohkeutta ajatella uudenlaisesti:

– Haminassa tapahtunut kehittämistyö on kantanut hedelmää ja positiivinen luottamus yhteistyöhön on kulovalkean tavoin levinnyt. Näen kulttuurialan palvelurakenteen ja sisältöjen tarkastelussa arvokkaana ja kiinnostavana asukaslähtöisen näkökulman ja eri palvelualueiden kanssa yhteistyössä toteutetut palvelut sekä monella tavalla osallisuuden kokemukseen vaikuttavat sisällöt.

Haminan kaupungin kulttuurituottajan työ on yhteisöllistä kulttuuria, paikallisia tapahtumia ja osallisuutta edistävää työtä, joka tehdään osana kaupungin kulttuuritiimiä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide