Haminan talousalueen uutislehti

Sasu palaa HP:n riveihin kipparina

Toistaiseksi Sasu Toikka asuu Kouvolassa, josta HP:n 5-henkinen Kouvola-tiimi reissaa yhteiskuljetuksilla Haminaan harjoituksiin.

Haminan Palloilijain uudistuneen joukkueen mielenkiintoisin uusi pelaaja on haminalaislähtöinen Sasu Toikka, joka kantoi HP:n oranssipaitaa vielä kaudella 2011. Kaudesta 2012 alkaen hän on edustanut KPL:ää ja tilille on tullut lähes 320 superpesispeliä.

Alkavalla kaudella Sasu on myös joukkueen kapteeni.

Viime kausi päättyi hänen kannaltaan murheellisesti, kun syksyn viimeisessä finaalipelissä Sotkamossa paukahti akillesjänne poikki ja peli jäi mieheltä kesken.

– Oli se kova paikka kahdellakin tavalla. Läksimme finaaleihin mestaruus mielessä, kun kausi meni monella tavalla hienosti. Päätöspelissä tulee sitten tappion lisäksi myös loukkaantuminen, muistelee Sasu.

Harjoituksissa voi tehdä liki kaikkea, mutta operoidulle akillekselle pitää antaa toipumisaikaa.

Akilles antoi merkkejä ongelmista jo kauden aikana. Leikkauksessa sitten selvisi ongelman syykin:

– Akillesjänne oli hinkannut kantaluuhun jo pitkään haurastuen samalla. Operaation yhteydessä kantaluuta myös hiottiin, jottei vaiva toistuisi. Sama pitäisi tehdä toisellekin jalalla.

Lokakuun alussa tehty operaatio on onnistunut hyvin, kuntoutuminen on jo hyvässä vauhdissa.

– Alku oli tosi rankkaa, kun saapaskipsin kanssa piti liikkua kahdeksan viikkoa. Nyt voi ottaa jo juoksuaskeleitakin ja lyömäänkin olen päässyt.

– Pelikelpoinen olen toukokuussa, kun Imatra saapuu sarja-avaukseen Vallikentälle. Pelipaikkani on aina ollut etukentällä ja se on edelleen tavoitteenani.

Sasu on ollut tiiviisti mukana syksyn ja talven joukkueen harjoituskuvioissa. Arjen on täyttänyt naprapaattiopinnot, joita hän suorittaa Kotkassa.

– Toipumisessa ei pidä hätäillä, jottei tule takapakkeja. Hyvin on lihaskuntokin palautumassa, sitä lääkärikin hämmästeli.

– Hyvä nippu meillä on koossa. Kauden 2011 joukkueesta ovat mukana minun lisäksi myös Juha Toikka, Henri Heikkilä ja Juha Leskinen ja tuttuja äijiä ovat muutkin. Näyttämisen palo ja kova into on kaikilla.

Sasu Toikalla on vyöllään kaksi Itä-Länsi -peliä, jotka tulivat kausilta 2014 ja 2018.

– Kesällä 2018 nähtiin kai parasta Sasua, kun sijoituin etenijätilastossa toiseksi ja pääsin pokkaamaan palkinnon myös Itä-Lännessä.

HP:n uusi kasvo Teemu Rouhiainen lyöntivuorossa, lukkarina Kiteen Jesse Eskelinen, HP:n kesän 2017 lukkari. Taustalla tilanteessa elävät mukana Kimmo Lukkari (vas.) ja Otso Mäkelä.

HP avasi Ruonalassa

Superpesikseen noussut HP pelasi viikonloppuna Ruonalan hallissa ensimmäisen ison kentän harjoituspelinsä. HP kärsi pelissä niukan 1–2 (0–0,2–2, 1–2) tappion Kiteen Pallolle. 20.2. HP reissaa harjoituspeliin Imatralle, vastassa on IPV.

Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeli, joka eliminoi vastustajan yritykset. HP:n leiristä erottuivat lukkari Matias Hangasmaa, joka tavoistaan poiketen oli terävässä vireessä jo harjoituskaudella sekä varmasti kärkenä kentälle mennyt Joona Mäkelä.

Kimmo Lukkari näytti harjoituspelissä, että kumura toimii edelleenkin. Juttukumppanina on peliä siviileissä seurannut Henri Heikkilä (vas.).

HP:n etukenttää hoiti kaksikko Erik LahtiRoope Koskelainen. Polttolinjan tilkitsivät Juha Toikka, Jani Ahonen, Joona Mäkelä ja Otso Mäkelä. Koppareina pelasivat Teemu Rouhiainen ja Nino Muurivirta. Jokeriosastoa olivat mörssärikaksikko Juha Leskinen – Kimmo Lukkari sekä Elias Lahti. Eri syistä sivussa olivat Jere Heikkilä, Henri Heikkilä, Ville Kotro ja Sasu Toikka.

HP:n peliajan juoksut kirjattiin Kimmo Lukkarille ja Otso Mäkelälle, joka oli kotiutuslyönneissä ainoa haminalaisonnistuja.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös