Haminan talousalueen uutislehti

Biojalostamon rakentaminen käynnistyy Haminan satamassa

Raakamäntyöljyä jalostava Fintoil Oy aloittaa 100 miljoonaa euroa maksavan biojalostamon rakennustyöt  Haminan sataman alueella vielä tässä kuussa. Investointipäätöksestä yritys tiedotti tiistaina 9.2. 

Rakennustyöt Haminan satama-alueella alkavat helmikuussa ja kaupallisen toiminnan aloittamiseen yritys pyrkii kesällä 2022. Ympäristöluvan hanke sai viime marraskuussa ja kaupallisen toiminnan on määrä alkaa kesällä 2022. 

Yli 150 miljoonan euron liikevaihtoon pyrkivä yritys työllistää valmistuttuaan suoraan noin 35 henkilöä, välillisesti satakunta. 

Fintoilin tuote on havuselluteollisuuden sivutuotteena syntyvä raakamäntyöljy, jota käytetään uusiutuvan dieselin raaka-aineena. Fintoilin mukaan Haminaan rakennettava tuotantolaitos on maailman kolmanneksi suurin mäntyöljyjalostamo.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli