Haminan talousalueen uutislehti

Rokotuksiin viimein vauhtia Kymsotessakin

Kymenlaaksossa päästään aloittamaan joukkorokotukset viikolla 8. Ensimmäisenä koronarokotusta tarjotaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17.2.2021 alkaen.

85 vuotta täyttäneet kymenlaaksolaiset saavat tarkempaa tietoa ja ohjeet ajanvarauksesta heille viikolla 6 postitettavasta kirjeestä. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä.

Ne 85-vuotiaat ja vanhemmat, jotka ovat Kymsoten säännöllisen kotihoidon asiakkaita, saavat vielä omalta osaltaan lisätietoa omien palveluidensa kautta. Omaishoidon piirissä olevat voivat varata rokotusajan puhelimitse sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle.

Kymsotessa odotetaan tällä hetkellä tietoa muiden kuin nyt käytössä olevan Pfizerin ja Biontechin rokotteen saamisesta Kymenlaaksoon.

Viimeisten tietojen mukaan tulossa on pienet erät sekä AstraZenecan että Modernan rokotteita. Näistä AstraZenecan rokotetta käytetään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotaiden rokotuksissa.

Soteammattilaisten ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokotukset jatkuvat tälläkin viikolla eri puolilla Kymenlaaksoa niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli