Haminan talousalueen uutislehti

Henkilöliikenteen puolesta Kaakkois-Suomen alueella

Kosonen, Eteläpää ja Vuorela ovat tehneet yhteistyötä ennenkin. Tällä ryhmällä palaveerattiin vuosi sitten Viking Linen kyydissä, vas. Viking Linen myyntipäällikkö Heikki Leppänen, Jyrki Kosonen, Asta Vuorela, Pirjo Tuhkio-Komu Kososen tiimistä, Kirsi Rasila Liikenne Eteläpäästä sekä Petteri Eteläpää.

Linja-autoliitosta erkaantunut Kaakkois-Suomen Henkilöliikenne ry on aloittanut toimintansa. Henkilöliikenteen toimintaan panostava uusi yhdistys uskoo toimivaan sekä mutkattomaan edunvalvontatyöhön tulevaisuudessakin.

Linja-autoliitto on vuosikymmenten ajan ollut bussiyritysten ammatillinen yhteistoiminta- ja edunvalvontajärjestö jakautuen useisiin alueellisiin osastoihin.

Linja-autoliiton muutettua toimintastrategiaansa paikalliset osastot eriytettiin liitosta, mikä herätti Kaakkois-Suomessa liikennöivissä linja-autoalan yrityksissä tarpeen omasta paikallisesta yhdistyksestä.

– Omana yksikkönä toimimalla saamme enemmän paikallista näkyvyyttä. Osa jäsenistämme on myös Linja-autoliiton jäseniä, mutta se on kunkin jäsenyrityksen oma asia, sanoo Asta Vuorela Liikenne Vuorelasta Miehikkälästä.

Perustetun yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Eteläpää sanoo, että alan syvä tieto leviää parhaiten paikallistasolla säännöllisissä tapaamisissa.

– Vaihdamme ajatuksia ja kehitämme itseämme yrittäjinä ja haluamme tehdä toimialaamme entistä turvallisemmaksi ja toimivammaksi. Järjestämme tietoiskuja käyttäen eri alojen vierailevia esitelmöitsijöitä sekä teemme mielenkiintoisia opintomatkoja, avaa puheenjohtaja Eteläpää.

Kiinnostusta uutta yhdistystä kohtaan on ollut jo mukavasti.

– Emme pidä pääsykokeita jäseneksi pääsemiseksi, mutta edellytämme kyllä, että jäsenistömme koostuu luotettavista ja hyvämaineisista henkilöliikenneluvalla liikennöivistä yrityksistä ja yrittäjistä. Alueellisuus on tärkeämpää kuin jako taksien ja linja-autojen välillä. Meillä on hyvin samankaltaiset ilot ja surut, oli alla sitten iso tai pieni auto, sanoo Eteläpää.

Linja-autoliitto ry on perinteisesti profiloitunut bussiyritysten edunvalvojaksi. Uusi yhdistys teki tietoisen ratkaisun valitsemalla nimeensä sanan henkilöliikenne.

– Paikallisella tasolla toimimalla pystymme parhaiten tukemaan myös toisiamme. Vertaistuki on tälläkin alalla tärkeä selkänoja jaksamiselle. Jäsenyytemme kiinnostaa, olemme jo saaneet koko joukon jäsenhakemuksia, kannatusjäseniä sekä myös ulkojäseniä, sanoo Asta Vuorela.

Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta, mutta toiminta-alue on laaja.

Tällä hetkellä jäseniä ovat Liikenne O. Eteläpää (Savitaipale), Linja-autoliike S. Kosonen Oy (Kerimäki), Liikenne Vuorela Oy (Miehikkälä), Ihastjärven Linja Oy (Mikkeli), Saimaan Turistiliikenne (Ruokolahti), Toimi Vento Ky (Lappeenranta), Linja-liikenne Martti Laurila Ky (Kouvola) sekä Tilausliikenne Veijo Pulkka Oy (Mäntyharju).

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli