Haminan talousalueen uutislehti

Jäägalleria kukoistaa ennen sulamistaan

Yhteisöllisyys on pitkäjännitteinen tapa kehittää omaa asuinyhteisöään.

Yhteisöllisyys on pitkäjännitteinen tapa kehittää omaa asuinyhteisöään. Kun yhdessäsovittujen tavoitteiden ympärille ryhdytään luomaan toteuttamismalleja, hyvien ja hyväksyttyjen asioiden toteutuminen on lähellä.

Näin toimii myös Haminan kaupunki. Työskentely kaupungin hallinnossa ja luottamuselimissä on osallistamista kuin missä tahansa työpaikassa. Jollei väki puhalla yhteen hiileen, tulokset jäävät vaatimattomiksi. Kun tavoite on kaikille selkeä, yhteishenki tuo tulosta.

Osoitus osallistamisesta ja kansalaisten innostumisesta yhteiseen tekemiseen esittäytyy vielä tämän viikon ajan Suomen lipun aukiolla, jonne helmikuun puolivälissä ryhdyttiin rakentamaan jäägalleriaa. Väki on tuonut aukiolle itse jäädyttämiään jääteoksia, joihin jokainen on voinut valjastaa luovat kykynsä ja lahjansa.

Tuloksiin voi jokainen käydä tutustumassa. Teosten jäädyttämiseen on käytetty mehu- ja maitotölkkejä, erinäisiä elintarvikepakkauksia ja kun pakkauskuoret on purettu, jäägallerian monipuolisuus paljastuu.

Teoksissa on käytetty monipuolisesti luovuutta ja luonnontuotteita. Monien teosten ytimessä hehkuu kesästä kertova kukka, on havuja ja erilaisia mielikuvitusesineitä.

Jäägalleria on aikansa tuote, joka sulaa pois kevään edistymisen myötä. Tämän viikon ajan galleria vielä kukoistaa, mutta ensi viikosta ei takeita ole. Kukoistaa niin kauan kuin kukoistaa.

Jäägalleria on joka tapauksessa omanlaisensa yhteisöllisyyden näyte. Idean jäägalleriasta esitti Haminan kulttuurituottaja Henni Kiri, mutta lopputulos on kaikkien yhteinen. Jokainen jäägallerian rakentamiseen osallistunut voi pitää sitä omanaan!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide