Haminan talousalueen uutislehti

Uusi ulkoilureitti kävelijöille ja lumikenkäilijöille

Tarmolassa Haminassa on avattu uusi ulkoilureitti, joka on tarkoitettu lumikenkäilijöille ja jalankulkijoille. Uuden reitin ytimessä on tavoite saada kävelijät ja koirienulkoiluttajat pois hoidetuilta hiihtoreiteiltä.

Uuden ulkoilureitin ideoi Haminan Ladun aktiivi Reijo Rantakari. Kävelijöille ja lumikenkäilijöille tarkoitettu reitti kulkee Tallinmäen parkkipaikalta Tarmolan kuntoradan varrella sijaitsevalle Teirikallion laavulle ja takaisin. Lenkin pituus on noin 4,5 kilometriä

– Ulkoilureitti on yksi vaihe Tarmolan palveluitten kehittämisessä. Kesän tullen tätä reittiä parannetaan ja mahdollisesti myös laajennetaan soveltuvaksi myös maastopyöräilylle, sanoi Rantakari.

Uuden reitin kehittelyssä on ollut vahvasti mukana myös Haminan kaupungin liikunta, kun Haminan ulkoilumahdollisuudet ovat paranemassa alueella myös muilta osin.

Tallinmäentien parkkipaikalta lähtevällä reitillä on opastus.

– Olemme käynnistämässä Tarmolan maankaatopaikan ympäristön maisemoinnin ensi kesänä tulevaa virkistyskäyttöä varten. Yhtenä vaihtoehtona on tehdä alueelle vastaava kumparepuisto kuin esimerkiksi Kotkan Otsolassa, sanoo Haminan kaupungin liikuntapaikkavastaava Heikki Vuoksiala.

– Laki vaatii maankaatopaikan maisemointia. Alueen kehittäminen on vielä hyvin alkuvaiheessa, Haminan kaupungin liikuntapaikkavastaava Heikki Vuoksiala sanoo.

– Ensi kesänä alueelta on tarkoitus poistaa puustoa ja muokata ja maisemoida maastoa. Suunnitelmat tarkentuvat aikanaan.

Hamina on kehittänyt kaupungin ulkoilumahdollisuuksia myös korona-aikana, kun ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on lisääntynyt. Esimerkiksi Tarmolan kuntoreitin takalenkki on valaistu ja reitin pohjia parannettu.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide